Нургюл Салимова допусна трето поражение в Турнира на претендентките за

...
Нургюл Салимова допусна трето поражение в Турнира на претендентките за
Коментари Харесай

Нургюл падна за трети път в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова позволи трето проваляне в Турнира на претендентките за международната купа по шахмат. Надпреварата се организира в Торонто. Българската шахматистка отстъпи против Вайшали Рамешбабу и то макар че стигна до печеливша позиция.

Индийката победи за повторно Салимова в шампионата. Това са и единствените партии, които тя завоюва. Освен двете провали против Рамешбабу българската има загуба и от.

Нургюл има 4 точки и дели 6-та позиция с Анна Музичук. Зад тях е Рамешбабу, която има 3.5 точки.

Партията, в която Салимова беше с белите фигури, се игра близо шест часа и продължи 88 хода. Няколко пъти индийката беше притисната, само че българката също позволи неточности. В цайтнота и двете бъркаха, само че Рамешбабу сподели по-здрави нерви и от губеща позиция матира Салимова.

В шампионата следва още един почивен ден, след което Салимова ще се изправи с черните против другата индийка – Хумпи Конеру. Точно против нея българката записа единствената си победа до момента.

В челото още веднъж има смяна, като Лей Тинцзие победи с черните фигури Горячкина и събра 6.5 точки, колкото има и другата китайка Тан Чжони. Горячкина и Катерина Лагно имат по 5.5 точки, а Конеру 4.5 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР