Нур-Султан. Продължават да звучат изстрели в Алма-Ата, където се провежда

...
Нур-Султан. Продължават да звучат изстрели в Алма-Ата, където се провежда
Коментари Харесай

РИА Новости: В Алмати продължава да се стреля, но обстановката в страната като цяло се нормализира

Нур-Султан. Продължават да звучат изстрели в Алма-Ата, където се организира антитерористичната интервенция, оповестява казахстанският филиал на съветската организация Sputnik, представен от РИА Новости .

„ Изстрели не престават да се чуват в Алмати “, се споделя в известие, оповестено в канала на Sputnik в „ Телеграм “.

Първият аероплан ще лети от летището в Актау (друг град, в който имаше съществени размирици) за Нур-Султан в събота вечерта, той ще транспортира изостанали на летището пасажери до столицата на Казахстан, оповестява Sputnik Казахстан.

„ Първият аероплан ще излети от летище Актау за Нур-Султан едвам през днешния ден вечерта. Полетът ще транспорти заседналите на летището пасажери до столицата. През цялото това време те бяха в хотела на аерогарата. По-нататъшното разписание на полетите е към момента незнайно ", се споделя в известието.
Властите в Казахстан ще решат въпроса за достъпа до значими електронни услуги, които не работят заради спиране на интернет, сподели и.д. министър на цифровото развиване, нововъведенията и аерокосмическата промишленост на Република Багдат Мусин.

Според Мусин към този момент е допустимо да се възвърне достъпът до платежните услуги на Halyk Bank и Kaspi.kz, работи се за свързване на други банки. Министърът означи, че към този момент са налични редица новинарски запаси, в това число tengrinews.kz, inform.kz, baq.kz, 24.kz, stopfake.kz, qazaqstan.kz, както и уебсайтът на пресслужбата на президента akorda.kz.

" Днес ще бъде решен въпросът за достъпа до други жизненоважни услуги. Всичко се случва на стадии, за всеки запас се прави обособена работа, в това число инспекция за опцията нападателите да употребяват сървъри с достъп за противозаконни цели ", - се сподели в изказване на министъра във Facebook.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР