Нужно е не просто ново поколение политици с реален експертен

...
Нужно е не просто ново поколение политици с реален експертен
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Нужно е не просто ново поколение политици, но и хора с нов морал

Нужно е не просто ново потомство политици с действителен експертен капацитет, само че и хора с нов морал и високо възприятие за отговорност. Това сподели ръководителят на Политическа партия " Републиканци за България " Цветан Цветанов в изявление за, публикувано от пресцентъра на " Републиканци за България ".

" Нашите оръжия са забележими, а нямаме скрити козове. Залагаме на млади образовани хора, множеството от които имат своята реализация и кариера, както и предначертано кариерно израстване. Това ни оказва помощ да ги сложим в верния за тях експертно-професионален профил. Търсим точните хора за точните браншове. Ползваме експертизата им и концепциите им за смяна. И ги представяме всекидневно на хората. Полагам персонални старания да покажа всички кандидат-депутати, само че и да подсигурявам на хората, че ще бъдат представяни от стойностни персони с морал и познания ", уточни Цветанов.

" Екипът ни е от млади и положителни хора и в тази акция представяме обширно създадените ни политики, а не хулим едно или друго ръководство. Вярваме, че изборите на 4 април ни направиха по-ефективни като демонстрираха, тъй като откроиха мощните персони измежду нас, които имат волята да продължат и отстояват концепциите си ", съобщи той.

" Свива се самочувствието на гласоподавателите на ГЕРБ и към този момент елитът на партията не дава задоволително учредения за оптимизъм на хората, които ги поддържат. Кампанията на ГЕРБ в обстановка като днешната нямаше право на пропуски, а това, което се случи в Благоевград, е огромна неточност, подбудена от неналичието на връзка сред ръководството на партията и акцията, от една страна, и локалните структури - от друга. Очевидно претендентът на ГЕРБ се оказа несъответствуваща фигура, която срещна съпротивата на немалка част от районните структури на ГЕРБ. Това активизира съперниците на ГЕРБ и резултатът за мен беше предстоящ. Ниският дял на гласоподавателите също е индиректно удостоверение за неналичието на мотивация на всички гласоподаватели в Благоевград ", сподели още той.

На въпрос ще сформират ли този път държавно управление партиите, прескочили 4-процентовата преграда за Народното събрание, Цветанов отговори, че това би трябвало да е осъзната отговорност пред гласоподавателите. " Едно ясно и безкомпромисно ръководство на малцинство, е за предпочитане пред безпринципна необятна коалиция. Усещането за аморален пазарлък, учреден на обща полза, отвращава от дълго време българите от политиката и политиците.

Не мога да предсказвам какъв брой дълго би издържало едно последващо ръководство, само че за страната би било добре то да има най-малко едногодишен небосвод от време, в което в незабавен порядък да се решат наболелите проблеми и да се приспособява законодателството към новите действителности, а не към потребностите на избрани лица.

Основната задача, прозираща и в слогана на " Републиканци за България ", е да се основат законови предпоставки за страна с правила.

Това значи изясненост по законодателните цели, работещ на основата на консенсус парламент, експертен кабинет и осъществяване на незабавна промяна в бранш " Правосъдие ", която да не бъде повърхностна и в отговор на следващ европейски отчет, а да е дълбока и съвременна ", посочи той.

" Големият победител на 11 юли ще е смяната и отхвърлянето на статуквото от последното десетилетие. Илюзия е обаче да се има вяра, че единствено прочувственият напредък може да задържи на власт екип, който не се раздава и не демонстрира ежедневно, че знае по какъв начин да ръководи и с какви властови принадлежности да пази държавния интерес. Хората у нас желаят да видят смяна в мотивацията на политиците. Виждам какъв брой доста българи биха вложили доверие в задатък на политици, които да ги съставляват честно и да работят за тях безрезервно. Нужно е не просто ново потомство политици с действителен експертен капацитет, само че и хора с нов морал и високо възприятие за отговорност. Надявам се огромният печеливш след седмица да са можещите и знаещите хора, а и българите от чужбина, да са спокойни, че тук могат да имат дом и бъдеще, а освен месторождение и възрастни родственици. Ще се стремим да намерим място в последваща управническа настройка. Подобна цел си слагат всички нови и прогресиращи партии. Хората са наясно, че смяната няма да се случи за един ден, само че най-малко към този момент имат предпочитание да имат вяра в нея. Възнамеряваме да дадем принос в ръководството на страната посредством нашите специалисти и посредством интернационалните ни контакти и престиж. Съзнаваме, че бъдещите управнически формули ще бъдат все по-често експертни и групови ", добави той

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР