Нужни са решения, които ефикасно да подпомогнат всички работещи в

...
Нужни са решения, които ефикасно да подпомогнат всички работещи в
Коментари Харесай

Зам.-министър Бурджев: Нужни са решения, които ефикасно да подпомогнат всички работещи в сектор „Рибарство“


„ Нужни са решения, които ефикасно да подкрепят всички работещи в бранш „ Рибарство ”. Това сподели заместник-министъра на земеделието Стефан Бурджев по време на среща сред ръководещия орган на Програмата за Морско дело и риболовство и Главна дирекция Морско дело и риболовство към Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Аграрният заместник-министър акцентира, че би трябвало да се търси решение, което да е ефикасно да се подкрепят всички работещи в трите бранша – лов на риба, аквакултури и преправка, и да се вземе под внимание спецификата на риболова в Черно море с неговата сезонност и сегменти.

На срещата, на която участва шеф на дирекция „ Политика по риболовство в Средиземно и Черно море “ към Европейската комисия Лена Андерсон Пенк и нейния екип, Стефан Бурджев посочи, че проблемите оказващи въздействие върху бранша са битката с пандемията, която към момента продължава, Световната икономическа и енергийна рецесия, както и усложнената конюнктура в Украйна.

„ Относно тези фактори е неотложно предприемането на незабавни ограничения, които да смекчат отрицателното влияние на посочените нагоре процеси върху рибарството – лов на риба, аквакултури и преправка “, добави аграрният заместник-министър. „ По този метод на държавите-членки ще се даде опция за бързо изменение на оперативните стратегии и даване на навременна помощ на бранш „ Рибарство “, заключи заместник-министър Бурджев.

В рамките на полемиката бе коментирана бъдещата Програма за морско дело, риболовство и аквакултури за интервала 2021-2027 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР