Нужна е нова формула за изграждането на десницата в България.

...
Нужна е нова формула за изграждането на десницата в България.
Коментари Харесай

Само във ФАКТИ: Старата десница проигра шанса си

Нужна е нова формула за построяването на десницата в България. Това съобщи пред ФАКТИ Христо Панчугов от Синьо единение. През уикенда беше извършена Втората национална конференция на партията. Форумът взе решение за разпускането на групировката. Неуспехът да убедим сътрудниците си от дясното пространство да загърбят партийния нарцисизъм, е повода да вземем решение да се разпуснем, посочи Христо Панчугов. Той счита, че е нужна смяна на политическата система. Тя минава през разпускането на в този момент съществуващите десни партии и основаване на нова групировка, която да се опира на десните гласоподаватели, а не на партийните водачи и техните цели за влизане в Народното събрание.

Видяхме, че този способ води до едва парламентарно посланичество и обичайна десница играе ролята на патерица.

Трябва да работим за основаването на политически индивид, в който да се влее дясната общественост, счита Христо Панчугов.

Към това политическо изтощение се прибавя и голямото отчаяние на обичайните десни гласоподаватели, които даваха безчет доверие в задатък и голям брой сигнали през годините, че желаят същинско обединяване, а вместо това получаваха нови и нови безпринципни обединения, кавги, „ трикове “, „ исторически взаимни отстъпки “, бракове по сметка за оцеляване след повсеместни крахове на избори, напомня някогашният водач на Синьо единение.

Реформаторският блок проигра историческия си късмет за обединяването на обичайна десница в България, счита Христо Панчугов. Той счита, че и последното обединяване „ Демократична България “ също е обречено на крах. Просто то следва порочния модел на сделки сред партийните водачи с единствената цел да се прескочи 4% преграда за влизане в Народното събрание.

Нито Реформаторският блок или Нова Република преди, нито „ Демократична България “ в този момент, са в положение да предложат вдъхновяваща вероятност за България. Анти-Русия, анти-АЕЦ Белене, анти-Цацаров, Пеевски, Борисов са мантри, които не оправдават отсъствието на смислени политики във връзка с образованието, опазването на здравето, стопанската система и привличането на вложения, енергийната самостоятелност, кохезионната политика на Европейски Съюз и така нататък, предизвестява Христо Панчугов.

Според него, времето от дълго време към този момент не е наше, т.е. на остарялата десница. „ Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделянето носи тежката отговорност на пропуснатите благоприятни условия за основаване на работеща опция за България “, сподели някогашният партиен водач. По тази причина от Синьо единение са взели решението да се разхлабен, с цел да покажат, че няма нищо ужасно в това и да предизвикат останалите партии също да го създадат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР