Нуждаете се от още доказателства за това, че Никола Тесла

...
Нуждаете се от още доказателства за това, че Никола Тесла
Коментари Харесай

Никола Тесла е описал безпилотните военни апарати още преди 120 години

Нуждаете се от още доказателства за това, че Никола Тесла е бил същински талант, изпреварил своето време? Дошли сте на вярното място…

Матю Шройер напълно неотдавна разгласява в Twitter снимка на патент на Тесла, от който излиза наяве, че изобретателят е желал да създаде безпилотно транспортно средство. То е трябвало да откри приложение в връзката, научните проучвания и войната, пише iflscience.

Патентът е подаден на 1 юли 1898 година и съдържа в детайли изложение и диаграми на машината. Естествено, тя е трябвало да се е направлявала отдалечено.

Според Тесла това откритие е щяло да бъде изключително потребно за връзка с недостъпни райони и изследването на локалния терен, както и за научни, инженерни и комерсиални цели. „ Най-голямата стойност на моето откритие обаче ще бъде резултатът, който ще окаже върху войната “, написа Тесла.

Няма по какъв начин да не създадем паралел с днешната приложимост на безпилотните апарати – от дроните-доставчици на Amazon, до офанзивите с безпилотни самолети и така нататък Тесла безусловно е съумял да надникне в бъдещето, което е изключително впечатляващо, като се има поради, че по това време светът даже не е видял производството на военни танкове.

Въпреки че през днешния ден мнозина подлагат на критика използването на безпилотните самолети, Тесла е считал, че те доведат до „ непрекъснат мир измежду нациите “.

Можете да разгледате целия патент тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР