Нуждаем се от истински анализ имаме ли на законодателно ниво

...
Нуждаем се от истински анализ имаме ли на законодателно ниво
Коментари Харесай

Съдия Цариградска: Подготвя се поредният случай на изгаряне на хора в името на това да се опазят тайните

Нуждаем се от същински разбор имаме ли на законодателно равнище средства за ефикасна отбрана на съдиите, сподели арбитър Владислава Цариградска по време на чуване в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Тя се обърна с тези думи към министъра на правораздаването Атанас Славов, който участва на съвещанието.

„ Нашето общество би трябвало да откри метод и форма да разплете цялата тази мрежа “, сподели Цариградска. Тя изрази опасения, че се приготвя „ следващият случай на замитане, на лов на вещици и изгаряне на някакви хора, в името на това да се опазят тайните “.

От думите на Цариградска стана ясно, че съгласно нея сега не са задоволително опциите съдиите да бъдат предпазени, когато против тях има целенасочени офанзиви и опити за оказване на напън.

Министър Славов уточни, че ще ревизира в Бюрото по отбрана към Министерство на правораздаването, което охранява очевидци, дали Мартин Божанов е употребил някаква форма на отбрана и на специфичен превоз.

Преди дни от прокуратурата оповестиха, че към досъдебното произвеждане за проведена незаконна група за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари, част от която е убитият Мартин Божанов, са приобщени и сигналите на арбитър Владислава Цариградска и арбитър Цветко Лазаров за закани против тях.

По-рано през днешния ден бяха изслушани и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и журналистът и съосновател на „ Антикорупционния фонд “ Николай Стайков във връзка с информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, посещаван от магистрати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР