Новоучредената партия Продължаваме промяната (ПП) не се готви за нови

...
Новоучредената партия Продължаваме промяната (ПП) не се готви за нови
Коментари Харесай

Вицепремиерът Константинова: Не се готвим за предсрочни избори

Новоучредената партия " Продължаваме промяната " (ПП) не се готви за нови избори. Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът Калина Константинова. По думите ѝ в датата за публично основаване на партията нямало нищо алегорично.

" Знаете, че чисто административно подготовката и документите – по време на акцията нямахме опция да ги изготвим по време на акцията. Сега обаче успяхме да завършваме процеса ", сподели тя.

Учредяването на Политическа партия идва на фона на непрестанно напрежение сред партиите в ръководещата коалиция. В петък останалите три обединения отхвърлиха да. Часове по-късно външниятстраната води две външни политики по въпроса със Северна Македония. Неразбирателство с Има Такъв Народ има и по въпроса за заплащанията към пътностроителните компании. Българска социалистическа партия пък заплашват да изоставен, в случай че Народното събрание гласоподава военна помощ за Украйна.
Константинова разяснява, че ръководещата коалиция е фрагментирана колкото и самото общество.

" Когато имаме едно общество, което е толкоз фрагментирано, и един парламент с толкоз политически партии – ние сме едно отражение на това, което са мненията на обществото, същото нещо се случва и в нашата коалиция. Реално в съглашението, което подписахме, сме отворили над 90 % от целите, които ни сплотяват. Всички спомагателни неща – е въпрос на преценка, оценка, гласоподаване и заключителен избор въз основата на критерии. Не сме очаквали, че ще има нещо по-различно. Факт е, че никой досега не се е отметнал от нито едно решение, които сме взели преди да влезем в обединението ", съобщи тя.

Константинова добави, че до момента в който няма отмятане от съдружното съглашение, всичко е въпрос на страсти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР