Новото ръководство на , начело с президента Жоан Лапорта, е

...
Новото ръководство на , начело с президента Жоан Лапорта, е
Коментари Харесай

В Барса спестили колосална сума от заплати, Лапорта с шокиращи разкрития

Новото управление на , отпред с президента Жоан Лапорта, е съумяло да спести 159 милиона евро единствено от заплати. Това стана ясно по време на днешния брифинг на каталунците, на който участва Лапорта, както и вицепрезидентът Едуард Ромеу.
" Към днешна дата сме икономисали общо 159 милиона евро единствено от заплати ", разкри Ромеу. Сметката за заплати е фундаментална за клуба. Бяхме с 40% над нашите съперници и това беше изрично неизгодна обстановка за нас " добави още вицепрезидентът на Барселона.
" Трябва да усилваме приходите си. Макар и да сме в най-благоприятната обстановка, марката Барселона е все по този начин мощна. Целта е да изведем клуба до най-хубавата обстановка в идващите две години. И ние сме изцяло уверени, че това ще се случи ", приключи Ромеу.
Жоан Лапорта пък направи разтърсващи разкрития за бившето ръководство, отпред с Хосеп Мария Бартомеу. " Не сме нито служители на реда, нито съд. Ние просто изпълняваме нашето обвързване да разкрием пред обществеността истината. Този, който ще реши дали има закононарушение, е прокуратурата ", сподели Лапорта.
" Говорим за милиони комисионни, които са отвън пазара ", споделя босът на Барса, като е безапелационен, че огромна сума от изхарчените средства от бившето управление не са били директно за прехвърляния, а по други канали. " Искаме да затворим тази тъмна страница от нашата история. "
Жоан Лапорта добави, че е имало заплащания към близки на футболисти, като най-известен е казусът с Неймар, когато при прехвърлянето неговият татко получи сериозен % от сумата. Президентът на Барса разкри, че е имало и заплащания към публицисти със " съмнителна цел ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР