Новото правителство ще бъде с посока към либералното, защото първите

...
Новото правителство ще бъде с посока към либералното, защото първите
Коментари Харесай

Григор Сарийски: Новият кабинет ще клони към либералното


" Новото държавно управление ще бъде с посока към демократичното, тъй като първите поръчки бяха за леви цели с десни политики ". Тази прогноза направи пред БНР доцент Григор Сарийски от Института за стопански проучвания при Българска академия на науките.

По думите му не може да не се пипат налозите и да се реализират леви цели:

" Първите изказвания към новия за 2022-ра бяха свързани с това, че данъчната тежест няма да се трансформира, а в това време ще продължаваме с увеличените разноски за фискални тласъци, с които ще се подтиква възобновяване. Икономика, която най-малко малко не се отлепя от дъното е проблем както за самата стопанска система, по този начин и за ръководството ѝ. Вече даже виждаме и първите изявления в тази посока. Кирил Петков сподели, че предстоят най-трудните 4 години, което припомня на ранния Бойко Борисов.... Очакваме повтаряне на макета на общественото наличие на Борисов ", разяснява той.

Според доцент Сарийски от страна на Българска социалистическа партия, чийто представител на договарянията беше Емилия Масларова, " доста мъчно може да се чака покровителство за определяне на някакъв нов обществен ред ".



По тематиката за влизането на България в еврозоната доцент Григор Сарийски акцентира, че ще отнеме свободата на страната за взимане на независими решения и направи съпоставяне със подмяна на амортисьорите на автомобила с чугунена отливка:

" Повече в никакъв случай няма да можете да изпитате мекотата на возията на пътя ".

Според него " елитите на партиите ще се облажат от присъединението на страна към еврозоната " и по тази причина сред договарящите за ново ръководство има консенсус по тематиката.

Доц. Сарийски дефинира Плана за възобновяване с закононарушение против възобновяване:

" За какво възобновяване можем да приказваме, когато българите не могат да се изхранват.... С тези 12,9 милиарда лв., които отново ще се разпределят по върха, а няма да се просмучат надолу, идват и един куп отговорности.... Планът ще ни докара до по-скъпа сила, по-интензивен растеж на базовите артикули, които използваме, както и до все по-труден достъп до тези артикули ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР