Новото правителство на Италия, съставено от премиера Джузепе Конте, положи

...
Новото правителство на Италия, съставено от премиера Джузепе Конте, положи
Коментари Харесай

Новото правителство на Конте положи клетва

Новото държавно управление на Италия, формирано от премиера Джузепе Конте, постави клетва. В кабинета влизат Движение " 5 звезди " и лявоцентристката Демократическа партия.
По-късно през днешния ден кабинетът ще има първо съвещание. Едно от първите решения, които се чака да вземе, е за номинирането на някогашния министър председател от Демократическата партия Паоло Джентилони като представител на Италия в новата Европейска комисия.
Управляващата коалиция, наричана " жълто-червена " поради партийните цветове на " 5 звезди " и демократите, включва и дребната лява партия " Свободни и равни ".
Средната възраст на министрите е 37 години, което я прави рекордно ниска. В кабинета има седем дами, 10 представители на " 5 звезди ", девет на Демократическата партия, един на " Свободни и равни " и един технократ.
Следващата седмица държавното управление ще мине през процедура за приемане на парламентарен избор на доверие: в понеделник в долната камара, а във вторник в Сената. Заедно демократите, ДПЗ и дребната лява партия би трябвало да съберат нищожно болшинство.
Новото ръководство изтласка в съпротива крайнодесния водач Матео Салвини, който беше вицепремиер и министър на вътрешните работи в предходното държавно управление с " 5 звезди ".
" Лигата " на Салвини и друга крайнодясна партия - " Италианските братя " възнамеряват улични митинги против новата изпълнителна власт. Първият ще е на 9 септември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР