Новото правителство на единството“ на Израел, сформирано по-рано този месец,

...
Новото правителство на единството“ на Израел, сформирано по-рано този месец,
Коментари Харесай

Фанатици срещу генерали: Странният израелски разрив за Газа

Новото държавно управление на „ единството “ на Израел, образувано по-рано този месец, с цел да следи всеобщата война против Газа, наподобява е разграничено по отношение на тактика и цели.

Напрежението сред министър-председателя Бенямин Нетаняху и другите двама водещи генерали във военния кабинет, Бени Ганц и Йоав Галант, уголемява това разделяне и основава комплициране по отношение на дълго чаканото сухопътно навлизане в гъсто популации палестински анклав.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Съединени американски щати нападат уреди в Сирия, свързани с Иран, споделя Пентагонът Съединени американски щати нанасят удари по ирански цели в Сирия, споделят „ разнообразни “ от Израел- Войната на Хамас „ Ужасяваща “: Защо Байдън хвърли подозрение върху броя на жертвите на палестинците? Лидерите на Европейски Съюз приканват за „ филантропични паузи “, коридори за помощ в обсадената Газа завършек на списъка

Разривът се дължи на персонални, военни, политически и идеологически различия, които се появиха доста преди началото на войната и евентуално ще оформят израелското политическо устройство много след края й.

Няма загуба на обич сред Нетаняху и генералите, които се почувстваха длъжни да се причислят към изключителната коалиция на страната по време на война. Те от дълго време се отнасят към министър-председателя-ветеран с съмнение и пренебрежение, изключително откакто Нетаняху сплоти своята партия Ликуд с религиозните фанатици на крайната десница и продължи да пренаписва главните закони на страната, с цел да дават отговор на неговите ползи и на ползите на фанатичните му сътрудници. < /p>

Ганц продължава да таи завист против министър-председателя след изборите през 2020 година, когато генералът неуместно се отдели от личната си огромна коалиция, с цел да се причисли към воденото от Нетаняху съдружно държавно управление, единствено с цел да бъде предаден от по-уверен министър-председател с нож в гърба министър. По същия метод Галант продължава да таи завист против Нетаняху, който го уволни от поста министър на защитата през март 2023 година поради подозрение в основателността на неговата фанатична законодателна стратегия и нейните последствия за националната сигурност. Въпреки че Нетаняху анулира решението си под публичен напън няколко седмици по-късно, двамата мъже не са заровили брадвата.

От военна позиция генералите не имат вяра на войната на Нетаняху и неговите фанатични слуги; те изключително не имат вяра на своите претекстове и цели, които вършат войната не повече от продължение на тяхната политика посредством принуждение. Те считат, че Нетаняху, провалилият се министър-председател, трансформирал се във боен водач, е по-зает с възобновяване на наследството си, в сравнение с с гарантирането на сигурността на страната. Но защото бяха останали с него като министър-председател, генералите трябваше да се задоволят с изключването на най-фанатичните му министри от военния кабинет.

Генералите и ръководителите на службите за сигурност поеха отговорността за военния и разследващия неуспех на страната на 7 октомври и се чака да подадат оставка скоро, откакто отмъстиха на Хамас и Газа. Следователно генералите желаят да дефинират ясни военни цели за войната, по-специално да унищожат военния потенциал на Хамас и да демонтират неговите административни и политически структури.

Но Нетаняху не пое отговорността си за фиаското от 7 октомври. Неговият проект, наподобява, е да води „ дълга и мъчителна “ война и да остане на политическата сцена като боен воин, откакто прахът се утаи върху руините на Газа.

Заблуда? Може би, като се има поради падащата популярност на премиера, в това число в личната му партия. Но мегаломанията на Нетаняху, която докара до ответния удар на 7 октомври, е задоволително тежка, че той няма да се поколебае да удължи войната толкоз дълго, колкото му е належащо, с цел да промени публичното усещане и да избегне отговорност.

По същия метод Нетаняху и неговите фанатични съдружници, които задълбочиха израелската окупация и разпалиха палестинския яд, покачиха публичните упования от войната, настоявайки за цялостното заличаване на Хамас и неговото управление. Това, несъмнено, е толкоз нереалистична цел, колкото и тази на Съединени американски щати да довършат талибаните в Афганистан, която остава неосъществена след 20 години война. Но тази нереалистична цел ще улесни Нетаняху и компанията да упрекват военните за неуспеха им да отговорят на националните желания, когато войната свърши.

Фанатиците също по този начин оповестиха желанието си да възстановят противозаконните и мощно проблематични еврейски селища в Газа, от които Израел се изтегли през 2005 година – кошмарът на всеки израелски военачалник, още от скандалния генерал-министър-министър Ариел Шарон, реши да промени позицията на Израел от директна окупация на Газа към обсадата й вечно.

Тези различия по отношение на финала на войната в допълнение усложниха така и така комплицираните калкулации за нахлуването и последвалата градска война, която безусловно ще аргументи десетки, в случай че не и стотици хиляди жертви, и може също по този начин да отвори различен фронт на север против ливанската Хизбула, тласкаща Израел към апокалиптичен сюжет.

Влезте в дипломацията на Съединените щати и тяхната канонерска лодка посредством разполагането на два самолетоносача в Източното Средиземноморие, с цел да предпазите Израел от всевъзможни районни последствия, до момента в който нахлува в Газа, което в допълнение усложни израелските калкулации и периоди.

Благодарни за неговата стратегическа и техническа помощ в градската война, както Нетаняху, по този начин и генералите от този момент се съгласиха с администрацията на Байдън, която чака от тях да се спогодят за ясни и реалистични цели и използвана тактика за постигането им, както и да дадат късмет за дипломацията да освободи повече заложници, преди да стартира сухопътна атака. Тъй като никоя от страните не желае да антагонизира Америка, те се упрекват взаимно за забавената сухопътна атака, която множеството израелци поддържат, съгласно скорошни изследвания, въпреки и без избран край.

Задълбочаващият се раздор сред страхотния му боен естаблишмънт и неговия крайнодесен и вманиачен набожен лагер ще има далечни последствия за израелското общество и политика. Но за палестинците няма същинска разлика сред войнолюбивите генерали на Израел, които назовават ​​палестинците „ човешки животни “ и неговите расистки фанатици, които приканват за експулсирането им, изключително за тези, които са подложени на израелските садистични бомбардировки и блокада.

Фашисти, фанатици; to-mato, tom-ato.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР