Новото попълнение на ЦСКА Мартин Стойчев записа дебюта си в

...
Новото попълнение на ЦСКА Мартин Стойчев записа дебюта си в
Коментари Харесай

И Славко Матич засипа Стойчев със суперлативи

Новото попълнение на ЦСКА Мартин Стойчев записа дебюта си в Първа лита под управлението на Славко Матич, а сърбинът с изключение на негов екс треньор в Септември е и някогашен краен бранител на армейците.

" Много съм благополучен, че имах опцията да работя с футболист като него. Сериозно момче с чудесни качества и мощен темперамент. Според мен за днешния състезател има две най-важни неща - темперамент и експедитивност. А той има и двете. Бързо се учи и извършва тактическите директиви на треньорите, доста е порядъчен ", разяснява Матич пред " Тема Спорт ".

" И отново желая да кажа, че съм благополучен, че работих с него, Христо Иванов от Арда, Краси Колев от Ботев. Генерално съм удовлетворен от равнището на младите български футболисти и считам, че грандовете би трябвало да разчитат повече на тях. Поздравявам ЦСКА за прехвърлянето и мисля, че Стойчев може да бъде национал на България за доста години напред. Просто се нуждае от малко повече самообладание. Това е най-важното за младите футболисти. Сега, като приказваме за бекове, повече се натъртва на офанзивата. Аз като бях футболист преди всичко се гледаше играта в отбранителен проект. Все отново става въпрос за бранители. Мартин има задоволително качества, с цел да бъде мощен и в двете етапи. Вярвам в него и той знае моето мнение за него, което съм споделил още преди година и половина. Затова и беше титуляр при мен. Той беше един от плановете на клуба и се разви по превъзходен метод. Президентът Чандъров работи доста добре с младите футболисти и този трансфер за следващ път го потвърждава ", добави сърбинът. Той видя и прилики във футболния път на Стойчев и неговия: " Мартин работи с мен в Септември, отиде в Арда, където бях треньор и в този момент е в ЦСКА, където съм бил футболист. Пожелавам му триумф! ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР