Новото поколение на Honda Civic Type R спечели приза в

...
Новото поколение на Honda Civic Type R спечели приза в
Коментари Харесай

Дамите избраха Honda Civic Type R

Новото потомство на Honda Civic Type R завоюва наградата в категория " Най-добра спортна кола " от дамското издание на премиите за " Световен автомобил на годината ". Журито се състоя от 25 дами от профилирани медии от 20 страни в целия свят. Първоначалният лист от номинации от общо 420 модела бързо бе редуциран до 60 финалисти, от които след скрито гласоподаване бяха излъчени спечелилите в обособените категории.

Това беше следващата премия от цялостната сбирка извоювани от Civic Type R призове, директно след формалния старт на продажбите му през тази година. Още през юни моделът бе разгласен и за " Най-добър парещ хеч " от изданието Auto Express, както и за " Най-добър стилен състезателен автомобил " от списание Sport Auto предишния месец.

" Жените са повече от половината от купувачите на нови коли и доста въздействат при решение за покупка на кола. Така че фантастичното показване на Civic Type R е огромно самопризнание за нас ", показа Филип Рос, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe. " Новият Type R разполага с невероятна динамичност, само че си остава и най-практичният и мултифункционален високоскоростен хечбек – което беше и основният фактор за присъденото му отличие ", добави още той.

Type R споделя същите полезности като хечбека Civic и е планиран по този начин, че да носи най-вдъхновяващото преживяване за водача по едно и също време на асфалт и на писта. 2.0-литровото VTEC TURBO сърце на също неведнъж награждавания модел от предходното потомство е модифицирано и към този момент обезпечава оптималната мощ 320 кс., задоволителна да изстреля автомобила от 0 до 100 км/ч за 5.7 сек и да обезпечи оптималната скорост от 272 км/ч.

Серийното произвеждане на новия Civic Type R стартира от това лято в английския цех на Honda в Суиндън, станал единствената в света локация, откъдето излиза за всички пазари и десетото потомство на хечбека Civic. Спортната му версия с алена емблема е предлагана в цяла Европа и други точки от земното кълбо, в това число Съединени американски щати и Япония. Това е и първата поява на модел Type R под знака на Honda в Северна Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР