Новото лявоцентристко обединение "Коалиция за България", което включва АБВ и

...
Новото лявоцентристко обединение "Коалиция за България", което включва АБВ и
Коментари Харесай

АБВ и още 6 партии ще се явят на евроизборите като Коалиция за България


Новото лявоцентристко обединяване "Коалиция за България ", което включва АБВ и още 6 партии, разгласи през днешния ден платформата си за евроизборите. Сред главните цели са равнене на приходите в България със междинните в Европейския съюз, опазването на мира на Балканите и отстояване на правата на всички жители. Новото обединяване носи употребяваното от повече от 10 години от Българска социалистическа партия и няколко дребни партии име.

Новото ляво-центристко обединяване "Коалиция за България ", което включва АБВ и още 6 партии, разгласи през днешния ден платформата си за евроизборите. Сред главните цели са равнене на приходите в България със междинните в Европейския съюз, опазването на мира на Балканите и отстояване правата на всички жители.

"Коалиция за България " се ражда преди 20 години, напомни Георги Първанов, който през 2001 година печели президентските избори точно с тази коалиция По негови думи тогава в основата на формата са били "работещи полезности и равнопоставеност на всички партии в него ".

„ Ние сме го основали, ние сме го проработили и беше доста тъпо по какъв начин в един миг от "Позитано " се отхвърлиха от този модел и постановиха един модел на монополизация, на съподчиненост на по-малките обединения ", разяснява Георги Първанов, президент на България (2002-2012 г.)

Новата "Коалиция за България " сплотява седем политически партии. Според ръководителя на обединението и водач на АБВ Румен Петков, три от тях са били гръбнака на обединението при нейното възникване. По негови думи от Българска социалистическа партия на практика отказали да вземат участие в съдружните договаряния. Петков разгласи и главните цели на новия формат.

„ Искаме мощна страна и сигурност за жителите, битка с бедността и демографската злополука, гарантиране на енергийната сигурност на страната, възобновление на българското село, общодостъпно и качествено обучение и опазване на здравето. “, съобщи Румен Петков, ръководител на Политическа партия АБВ и "Коалиция за България ".

Платформата на обединението носи името "Европа за българските жители ". До момента над 25 са номинираните за евродепутати, само че кои ще влязат в изборната листа ще стане ясно по-късно.

Партиите, участващи в „ Коалиция за България “ са Политическа партия АБВ, Политическа партия "Обединен блок на труда Български лейбъристи ", Политическо придвижване "Социалдемократи ", Политическа партия "Движение за обществен хуманизъм ", Политическа партия "Българска левица ", Политическа партия "Българска партия Либерали ", Политическа партия "Възраждане на Отечеството ".

Рамковото съглашение на „ Коалиция за България “ се сплотява към пет съществени цели: За мощна страна и сигурност за жителите, за завръщане на икономическия и политически суверенитет на България; за битка с бедността и демографската злополука, за обществената правдивост и повишение на доходите; за гарантиране на енергийна сигурност на България; за възобновление на българското село; за общодостъпно и качествено опазване на здравето и обучение, за развиване на българската нематериалност и просвета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР