Новото летище на Истанбул бе открито на националния празник на

...
Новото летище на Истанбул бе открито на националния празник на
Коментари Харесай

Борисов: Новото летище на Истанбул е стъпка за свързаност на региона с ЕС

Новото летище на Истанбул бе намерено на националния празник на Турция - 29 октомври. На откриването участва и българският министър председател Бойко Борисов, оповестиха от Министерския съвет.

Припомняме, на 29 октомври преди 94 години Мустафа Кемал Ататюрк в тирада пред депутатите афишира основаването на парламентарна Република Турция, чийто главен принцип е " суверенитетът абсолютно принадлежи на народа ".

" Убеден съм, че новото летище в Истанбул е забележителна стъпка в реализирането на инфраструктурната съгласуваност на района с Европейски Съюз, която бе измежду целите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", акцентира Борисов пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Българският министър председател беше безапелационен, че с изключение на непосреден комшия на България, Турция остава и значим сътрудник в области като миграцията, битката с тероризма, енергетиката, земеделието и отглеждането на животни, търговията.

" Вярвам, че откриването на новото летище символизира, както нашите досегашни взаимни триумфи, по този начин и бъдещото ни съдействие, взаимно доверие, приемливост и мир ", добави Бойко Борисов.

Българският министър председател бе посрещнат от турския президент преди формалната гала за откриването на третия аеродрум на града, правоприемник на Константинопол.

По-рано денем министър председателят Борисов взе участие в третата среща на върха ЕС-Арабски свят, която се организира в гръцката столица Атина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР