Новото лекарство за хемофилия - Hemlibra на Roche намали драстично

...
Новото лекарство за хемофилия - Hemlibra на Roche намали драстично
Коментари Харесай

Лекарство намалява кървенето при хемофилия


Новото лекарство за хемофилия - Hemlibra на Roche понижи фрапантно кървенето при огромна част от пациентите с хемофилия, сочат резултатите от две клинични изследвания, показани в понеделник. По този метод го слагат

на преобладаващо място на пазара.

Медикаментът е понижил с 96% честотата на лекуваните кръвоизливи при пациенти с хемофилия А , които не са получили превантивно лекуване, и с 68% при тези, които са получили такова.

Положителните резултати от двете изследвания, известни като HAVEN 3 и 4, включват по този начин наречените неинхибиторни пациенти. Първоначалният триумф на лекарството

е бил при пациенти с инхибитори, които са антитела, предизвикващи устойчивост към заместващи фактори на кръвосъсирването . Последният предстоящ триумф на медикамента и позитивните резултати, следени при необятен кръг от пациенти, би трябвало да засилят търсенето му. На това разчита Roche, защото няколко от неговите блокбъстърни медикаменти против рак са изправени пред противници с понижена цена.

Анализатори на Jefferies декларират, че HAVEN 4 също демонстрира, че има капацитет да лекува, както инхибиторни, по този начин и неинхибиторни пациенти единствено един път месечно. Понастоящем Hemlibra се ползва като инжекция един път седмично.

Това слага лекарството много високо, с цел да стане новият стандарт в грижата за хемофилия А. Медикаментът ще раздруса пазара и ще съставлява опасност за откритите „ играчи “, разчитащи на лечебни средства за подмяна на фактори.

Свързани публикации.. Нова тактика при лекуване на продължителен хепатит В 0 Отравяне със салицилати (аспирин) 0 Изкуствен разсъдък сполучливо открива рак на кожата 0

Новата просвета също по този начин дава обещание да донесе спомагателни промени през идващите години, като няколко компании работят по генна терапия на хемофилия, при която безопасен вирус се употребява за въвеждане на ДНК, с цел да се фиксират дефектните гени зад заболяването, предлагайки допустимо еднократно изцеление.

Главният медицински шеф на Roche - Сандра Хорнинг съобщи, че с

тези данни са

позитивни резултатите от всичките четири изследвания от фаза III, които ускоряват цялостната резултатност и сигурност на медикамента и неговият капацитет за възстановяване на грижите за всички хора с хемофилия А .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР