Новото коалиционно правителство в Италия, което ще положи клетва днес

...
Новото коалиционно правителство в Италия, което ще положи клетва днес
Коментари Харесай

Накъде ще поведе Италия новото правителство?

Новото съдружно държавно управление в Италия, което ще постави клетва през днешния ден (1 юни), дава обещание композиция от крайнодесни, антиелитарни и евроскептични политики, поставяйки въпроси за това, какво е бъдещето за третата по величина стопанска система в еврозоната.
Тъй като „ Лигата “ и „ Движението 5 звезди “ (Д5З) се приготвят да поемат отговорност, организация France Presse, представена от БГНЕС, дава отговорите на пет належащи въпроса.

Въпреки откритата рецензия към Европейския съюз от двете партии и наличието в кабинета на евроскептика Паоло Савона, държавната стратегия на Д5З и Лигата не приканва за едностранно овакантяване на еврозоната. Д5З обществено изостави концепцията за референдум за еврото и до момента в който Лигата подписа програмата и затова се ангажира да остане в единната валута, въпреки в предишното тя да назовава еврото " несполучлив стопански и обществен опит ". В същото време тя предлага промени, както и възможен съгласуван излаз дружно с редица други страни в дълготраен проект.
Последните изследвания демонстрират, че 60-70% от италианците се опълчват на изтеглянето.

Бурна акция, неубедителни резултати от изборите, политическа невъзможност и страхове от нови избори сложиха пазарите в неразбираемо състояние. Перспективата за съглашение сред Д5З И Лигата в началото беше посрещнато с известно облекчение - до момента в който обединението не разкри държавната си стратегия. В отговор на струващите доста ограничения и евроскептичния звук основните финансови индикатори сочат понижаване на доверието на вложителите в Италия.
Разминаването или разликата в доходността сред италианските и немските десетгодишни държавни облигации надвиши 300 пункта при започване на седмицата, в съпоставяне със 130 преди три седмици. Въпреки това тя се е нараснала до близо 600 пункта през 2011 година, което оказа помощ Берлускони да бъде изпъден.

Както Луиджи Ди Майо от Д5З, по този начин и водачът на Лигата Матео Салвини упорстват, че имат желанието да запазят курса си за цялостен петгодишен мандат и да извършват своята стратегия. Но техните партии имат болшинство от единствено 32 гласа в Камарата на депутатите и те са с съвсем уязвими в Сената. И те ще би трябвало да държат под непоколебим надзор своите депутати - изключително тези, които гледат на новия съюз със песимизъм.

Д5З има повече въздействие в новата коалиция, откакто завоюва съвсем 33% на изборите през март, в съпоставяне със 17% на Лигата. Салвини обаче е изгряваща звезда, която тежи на позицията си и твърди, че съставлява 37 % от тези, които са дали своят вот за дясната коалиция, в която е взел участие в акцията.
Междувременно въздействието на създателя на Д5З Бепе Грило, един открит някогашен комик, към момента е огромно в партията на Ди Майо. Въпросителният знак виси също над ориста на очарователния някогашен министър председател Силвио Берлускони. Част от десния алианс със Салвини Берлускони насилствено даде зелена светлина на Лигата и на Д5З да сключат договорка без неговата партия " Форца Италия ".
Но застаряващият медиен магнат не утвърждава новата държавна стратегия. След като неотдавнашното правосъдно решение анулира възбраната му да заема социална служба, той още веднъж би могъл да окаже въздействие и даде обещание " рационална и сериозна съпротива ".

Отказът на президента Серджо Матарела да одобри Савона като министър на стопанската система принуди обединението да назначи екип, който може да предложи по-голяма убеденост в Брюксел. Избран от ляво-центристкия парламент, Матарела уточни, че освен има пълномощието да постанова несъгласие на министри, само че и може да отхвърли всеки закон, считан за финансово нежизнеспособен.
Той е и поръчител на интернационалните задължения на Италия и има намерение да следи деликатно каквито и да било стъпки за смяна на ролята на Италия на международната сцена, изключително поради подлите мнения на Салвини към Европейски Съюз и похвалите за съветския президент Владимир Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР