Новото футболно първенство стартира, а тимът на Арда записа вече

...
Новото футболно първенство стартира, а тимът на Арда записа вече
Коментари Харесай

Ивайло Петков говори за селекцията в Арда, нови трансфери и целта пред отбора

Новото футболно състезание започва, а отборът на Арда записа към този момент две победи. Спортният шеф на клуба Ивайло Петков даде изявление за клубния уебсайт, в което той дава отговор на едни от най-актуалните тематики, които интересуват почитателите на Арда. Петков приказва за селекцията, прехвърлянията, има ли интерес към други футболисти на Арда, и естествено, какви са задачите на тима през новото състезание. Г-н Петков, Вие сте може би един от най-желаните хора за изявление, както от почитателите на Арда, по този начин и от спортната общност. Благодарим Ви, че се съгласихте да отговорите на настоящите въпроси към тима на АРДА. На какъв стадий е селекцията на Арда?

- Здравейте, аз благодаря, че имам възможноста да внеса много изясненост към всичко, което интересува почитателите и селекцията в ПФК Арда. Що се отнася до селекцията, тя продължава, тъй като трансферният прозорец е отворен до началото на месец Септември. Както знаете в сегашния трансферен интервал, ние успяхме да продадем Светослав Ковачев в съветския Ахмат (Грозни). В момента работим по привличането на добре познатия на всички Ел Мами Тетах. Разбрали сме се с управлението на Аланияспор и той ще бъде под нзем при нас за още една година. Той сега си вади виза, след което ще се причисли към тима. Селекцията е отворен развой, само че това го споделям неслучайно, тъй като има много сериозен интерес към други футболисти на Арда. Под сериозен значи, че има съответно предложение. Остава да се разберем клуб - клуб, както и футболистът да се съгласи да направи тази нова крачка в неговата кариера. Ако този трансфер се случи, ние ще реагираме незабавно и ще притеглим нов състезател на негово място.

Във втори подред трансферен прозорец Aрда продава футболист в Русия. Това несъмнено е много добра реклама, както за Aрда, по този начин и за българкия футбол.

- Аз съм на същото мнение, тъй като сами виждате, че български футболисти мъчно се продават отвън България. Надявам се тези играчи да употребяват своя късмет и да се потвърдят в клубовете си. Искам да кажа, че Руската висша лига е на много високо равнище, като изключим всичко, което се случва в тази страна. Аз съм играл там и знам защо равнище, и професионализъм става дума.

Кога да чакаме Ел Мами Тетах още веднъж да облече екипа на Aрда ?

- В момента той е в Мароко, където чака да си вземе виза, с която да влезе в България. Другата седмица той ще се причисли към тима и ще стартира тренировки. Бихте ли изяснили обстановката с напусналите през лятото футболисти, тъй като много почитатели разясняват, че тима се бил " разрушил ".

- На Алекс Петков му изтече договорът и макар, че му предложихме няколко пъти, той беше безапелационен, че желае да продължи своята кариера отвън България. Другият, който излена в чужбина е Милен Желев. Той имаше контракт за още една година. Той е един от футболистите, които са дали доста за тима на Арда. Дайте при нас и ни споделя, че има вид да играе в чужбина. Той въпреки всичко е на години и ние взехме решение да му дадем късмет да опитва шанса си зад граница, след което прекратихме контракта. Що се отнася за другите футболисти, на тях им изтекоха договорите и по преценка на треньорското управлението, те не бяха възобновени. Лично съгласно мен тимът бе непокътнат на 90%, взехме български футболисти, каквато е и нашата политика. За следващ път Арда залага на млади български футболисти, можем ли да кажем, че клубът се трансформира ката трамплин за развиването на младите гении в България.

- Много сте прав в това, което казвате. Ние ще продължим да залагаме на млади български играчи, а за непознати ще взимаме едвам, когато или няма български такива за даден пост, или те не желаят да преминат в Арда. Арда започва добре шампионата и от първите 4 кръга има 7 точки. Каква е задачата пред тима, откакто предходната година бе присъединяване в Бараж и вероятно по-късно в Европа?

- Миналата година още първоначално ни бе сложена цел да се класираме на 7 място, присъединяване на Бараж и вероятно присъединяване в Европа. Ние изпълнихме всичко, а сами видяхте, че малко не ни доближи да победим Левски. Шефовете на Арда са доста амбициозни хора, както и ние от спортното и треньорското управление. Целта ни е всяка година да надграждаме това, което е реализирано предходната година. Това значи да сме в първата шестица и вид присъединяване в Европа. Новоназначеният началник на съдиите в България, пристигна и гледа онлайн дуела сред Арда и Локомотив София. За разлика от предходния, който даже не си направи труда да посети АРЕНА Арда. Това добър симптом ли е за връзка сред Арда и родната централа.

- Надяваме се това да е по този начин. Той персонално се убеди с какъв стадион разполагаме, видя, че публиката ни не основава проблеми, че има всичко належащо за провеждането на естествени футболни срещи. Надяваме се, че той по този метод ще има по-близка връзка с неговите подопечени и грешките от предходните години ще бъдат минимални.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР