Новото бебе внася много вълнение у дома - както за

...
Новото бебе внася много вълнение у дома - както за
Коментари Харесай

Очаквате бебе? Как да подготвите домашните любимци за новия член на семейството

Новото бебе внася доста неспокойствие вкъщи - както за хората, по този начин и за кучетата и котките. И в случай че желаете фамилията ви да резервира хармонията, би трябвало да подготвите и домашните любимци за измененията, които предстоят.

Кучетата и котките са като членове на фамилията. В доста домове се отнасят към тях както към деца. Затова би трябвало да ги третирате по този начин. Както бихте подготвили по-голямото дете за новото бебе, по този начин е добре да постъпите и с. 

Вижте някои потребни хрумвания и препоръки:

 
Подготовката
Поне 3 месеца преди идването на бебето е добре да започнете работа с домашния любим.

Посетете курсове по смирение - в случай че към момента не сте се трансформирали в Алфата вкъщи и кучето ви си прави каквото си желае, наложително посетете курсове по смирение. С помощта на треньора ще изчистите някои съществени проблеми. Това ще ви е от изгода освен с бебето, само че и доста ще улесни живота на цялото семейство.

Допускайте кучето в детската стая - Когато подредите детската стая или къта за бебето, оставете кучето/ котката да прегледат и подушат всичко. Можете да сложите бариера на вратата на стаята - по този начин достъпът ще е стеснен, само че животното въпреки всичко ще има допир до всичко протичащо се с очите и носа си. Друга концепция е да сложите постеля в единия завършек на стаята и да дресирате кучето да застава на нея по команда. При котките е малко по-сложно. Хубаво е да има катерушка/ рафт, на които котката да се качи и да може да следи детето от безвредно разстояние.

 

Играйте ролеви игри   - Можете да влезете в ролята на родител и да покажете на домашния любим по какъв начин ще протича всекидневието ви с бебето. Увийте кукла в одеалце и имитирайте люшкане, приспиване, кърмене/ хранене. Пускайте записи на бебешки рев, с цел да привиква животното със звука.

 

Тествайте разходка с количка   - Ако планирате да извеждате кучето и бебето по едно и също време, то сигурно би трябвало да отделите доста време на образованието на разходка с количка. Вържете кучето за определена от вас част от бебешката количка и правете обиколки. Наблюдавайте по какъв начин реагира кучето при среща със себеподобни и дали държанието му не издава предпочитание да ви пази. Ако усетите нещо сходно, незабавно адресирайте казуса - сами или благодарение на треньор, тъй като сходно държание може да е доста рисково.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР