Новост в жандармерията: Кучета спасяват удавници. Най-новият член на турската

...
Новост в жандармерията: Кучета спасяват удавници. Най-новият член на турската
Коментари Харесай

Новост в жандармерията: Кучета спасяват удавници


Новост в жандармерията: Кучета избавят удавници. Най-новият член на турската жандармерия потвърди своята храброст и лоялност единствено за една година.
Лабрадорът Мави (Синьо)
се трансформира в скъп кадър на жандармерията, към която се причисли през 2021 година, като за първи път оказа помощ да бъдат открити телата на починали хора при случай.

Четириногият избавител този път е на постоянна подготвителна задача в езеро до Анкара. В един миг
той стартира да лае въодушевено.
Колегите му служители на реда стопират лодката и се навеждат над повърхността на водата, издърпвайки манекен от точното място, към което Мави ги насочи.

След като задачата му е изпълнена, Мави се отдръпва в различен ъгъл на лодката, в очакване на идната си задача.

Жандармерията до в този момент обучаваше кучета, най-вече за задачи за търсене и избавяне или битка с опиатите на сушата. Новост е потреблението им
при подводни издирвателни звена,
в опит да ускорят избавителните и издирвателните действия. Те са изключително скъпи при намиране на тела, отнесени от бързо течащи води или засмукани в дълбините.
С всяка подготовка тяхното усещане
се изостря и те от ден на ден привикват с командите на своите водачи. Техните сетива са от значително значение за локализирането на телата без значение от атмосферните условия, в това число в кални води и ниска видимост.

Досега кучета са се включили към акции на жандармерията в 17 задачи.

Керем Ъшък, подофицер, командващ част, съпроводена от кучета, споделя, че четириногите „ чиновници “ са им помогнали да намерят девет души, изчезнали
по време на наводненията в Бозкурт
в Северна Турция през лятото на 2021 година Те също по този начин помогнаха да се откри тялото на един човек, който е липсващ при наводняване в западната турска провинция Чанаккале. Ъшък заяви за Анадолската организация (АА) в петък,
че кучетата са определени измежду тези,
които не изпитват боязън от лодки или вода. „ Те са включени в задачите, с цел да можем да съкратим времето за намиране на телата “, добави той.

Всяко куче се обгрижва от чиновници и носи специфични обувки с гумена подметка, с цел да защищити лапите си и има избавителна жилетки с цветовете на униформите на жандармерията, до момента в който е на задача в лодката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР