Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крака

...
Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крака
Коментари Харесай

Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крайници се смята за преобразяване на божеството Ганеши – богът със слонска глава. Детето се е родило в град Думри Исри и хиляди вярващи се стичат да го видят.

Теорията за божествения генезис на бебето се поддържа и популяризира от неговия татко. Той дори се зарадвал, вместо да се паникьоса, при типа на сериозната особеност, с която се родило детето му.

Първи да изразят почитта си пристигнали жителите на прилежащите градове. Има обаче и вярващи, който минали повече от 100 километра, с цел да видят с очите си превъплъщението на господ Ганеши.

Ганеша е едно от най-почитаните божества в индуистката вяра и бива изобразяван като слон с четири ръце. Неговата слонска глава символизира интелекта и блаженството на слона - мощен, само че все пак гальовен.

Ганеша се придвижвал върху мишка, която също символизирала интелекта, само че и смирението.

Когато видях фотографията на това дете, помислих, че това е фотомонтаж. Но след това прочетох във вестниците, че то фактически има по четири крайници и ръце. Тогава незабавно потеглих на път – споделя един от въодушевените индийци пред Дейли мирър.

 Хануман

Все още обаче не се знае какво е точното здравословно положение на новороденото и на неговата майка - Уреда Кхатун. За момента се допуска, че това отклоняване е генетично.

Възможно е също спомагателните крака да са остатъци от недорасъл сиамски близнак на детето. Но тълпата не има вяра на науката, а се пробват по нравствен път да поясняват появяването на бебето на бял свят.

Това не е първото бебе с кусур, което се уважава от локалните хора. Миналата година момче с 18-сантиметрова опашка разгласи решението си да я оперира, макар че бе почитано като провидение.

13-годишният Ашрид Али Кхан бил считан за преобразяване на бога-маймуна Хануман и огромна част от индийците бяха подготвени да го величаят, макар физическата му особеност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР