Новорегистрираните заразени с COVID-19, установени за денонощие, намаляват устойчиво в

...
Новорегистрираните заразени с COVID-19, установени за денонощие, намаляват устойчиво в
Коментари Харесай

СЗО алармира: Заразените в Източна Европа се увеличават

Новорегистрираните инфектирани с COVID-19, открити за денонощие, понижават стабилно в Западна Европа, само че в Източна Европа и в Русия картината е друга. Това разгласи Световната здравна организация, представена от " Ройтерс ".

На брифинг говорителката на СЗО Маргарет Харис сподели, че " сега в Европа, в Западна Европа, следим непрекъснато понижение. Не е скоростно, само че има непрекъснато понижение на новите случаи, регистрирани в границите на 24 часа. Така че, това значи че броят на новите случаи към момента е забележителен, само че броят на спада, като се изключи Русия и Източна Европа, където към момента се следи нарастване ".

Русия заяви за 423 741 случаи, което я подрежда на трето място в света по сбор на инфектирани, а умрелите от COVID-19 са 5037. Харис сподели, че няма информация дали към момента се водят диалози с администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Миналия петък той разгласи, че се отдръпва от организацията на Организация на обединените нации поради метода ѝ на деяние по време на пандемията. " Нямам информация дали сме били публично известени ", добави говорителката на СЗО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР