Новоизбраният вицепрезидент на САЩ – Камала Харис, украсява корицата на

...
Новоизбраният вицепрезидент на САЩ – Камала Харис, украсява корицата на
Коментари Харесай

Защо корицата на Vogue с Камала Харис предизвика противоречия?

Новоизбраният вицепрезидент на Съединени американски щати – Камала Харис, украсява корицата на февруарския брой на американския Vogue, като в обществените мрежи се появиха два фрагмента. Първо беше пусната фотографията, на която Харис е с мрачен костюм и обичаните си кецове Converse. Снимка, която съгласно някои източници е била предопределена да бъде поставена към историята вътре в списанието. След което се появи и втора корица, на която тя е в по-близък проект и облечена със светлосин костюм на Michael Kors, като пред CBS News е конкретизирано, че точно това е фрагментът, който са одобрили за корица от екипа на Камала Харис. Но по този начин или другояче той ще остане единствено за цифровия вид на изданието. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Vogue (@voguemagazine)

И двете фотоси са направени от известния фотограф Тайлър Мичъл, който стана първият афроамериканец в историята на списанието, който снима корицата на Vogue с Бионсе през септември 2018-а.

Освен че фрагментите не се харесаха на мнозина и провокираха спорни реакции в обществените мрежи, където ги дефинираха като „ неприятно осветени и стилизирани “, нападките към списанието включват и това, че Камала Харис съзнателно е с по-изсветлена кожа. „ Каква неразбория “, написа в Twitter и сътрудникът на New York Times Уаджахат Али.

What a mess up. Anna Wintour must really not have Black friends and colleagues. https://t.co/8oCpEPkltU
— Wajahat Ali (@WajahatAli) January 10, 2021
От Vogue декларират, че цветовете, които са употребявали за декор, са въодушевени от цветовете на сестринството Alpha Kappa Alpha на университета Хауърд, първото афроамериканско студентско общество, от което и самата Харис е била част. Самият Мичъл е желал да „ уважи колежанските години на Харис и мощните дами, които са част от сестринствата като Alpha Kappa Alpha “.

Това не е първият път, когато Vogue е подложен на обстрел поради метода, по който снима цветнокожи хора, в отговор на което основният редактор на списанието Ана Уинтур съобщи през лятото на 2020 година:

„ И ние сме допускали неточности, публикувайки изображения или истории, които са били нараняващи или нетърпими. Поемам цялостната отговорност за тях “.

За Харис, която влезе в историята на Съединени американски щати през ноември, като стана първата тъмнокожа жена с азиатски генезис, определена за вицепрезидент, появяването на корицата на Vogue е имала за цел да изпрати обръщение до всички цветнокожи младежи. Материалът към корицата включва изявление с нея и наблюдава Камала Харис в Пенсилвания по време на един от последните й дни на пропаганда преди изборите.

„ Винаги споделям, че може би съм първата, която направи доста неща, само че съм уверена, че не съм последната ", споделя Харис пред журналиста Алексис Океово. На друго място в изявлението тя повтори, че Covid-19 ще бъде главният приоритет на администрацията на Байдън-Харис през първите 100 дни. „ Първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се овладее тази пандемия “, споделя тя.

Появата на Харис на корицата на Vogue евентуално ще притегли вниманието на Доналд Тръмп, който се оплака предишния месец, че брачната половинка му – първата дама Мелания Тръмп, не е украсила нито една корица на списанието през четирите си години в Белия дом.

 
10 неща, които би трябвало да знаете за Камала Харис

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР