Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей каза в петък, че

...
Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей каза в петък, че
Коментари Харесай

Новият президент на Аржентина: Затварям централната банка

Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей сподели в петък, че затварянето на централната банка на страната, което е заричане на акцията му, е " въпрос, който не предстои на разискване ", съгласно изказване на неговия кабинет, представено от " Ройтерс ".

Коментарите, в отговор на това, което той назова " подправени клюки ", идват, когато новобранецът либертарианец-икономист се надпреварва да сглоби екипа си преди да встъпи в служба на 10 декември, с някои признаци, че той избира по-умерен кабинет от предстоящото.

Администрацията за обществено обезпечаване на Аржентина ANSES - основна институция, поради обещанието на Хавиер Милей да понижи държавните разноски и дотации - ще бъде ръководена от икономиста Освалдо Джордано от основния централен район на Кордоба, се прибавя в изказването.

Това бележи смяна от предходен проект, съгласно който Милей ще назначи непосредствен съдружник, който да управлява администрацията.

Хорасио Марин, изпълнителен шеф в частния енергиен бранш, също беше доказан като нов началник на държавната петролна компания YPF.

Милей е изправен пред огромни трудности, с цел да реализира по-радикалните си проекти за промени, които включват доларизиране на стопанската система, затваряне на централната банка и приватизация на държавни компании като YPF, което ще отнеме време, в случай че въобще може да се реализира.

Неговата либертарианска коалиция има стеснен брой места в Конгреса и няма губернатори на провинции. Милей също би трябвало да жонглира с настояванията на по-масовия закостенял блок, чиято социална поддръжка беше основна за спечелването му на втория тур на изборите предходната седмица.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР