Новоизбраният председател на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната

...
Новоизбраният председател на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Няма да има ротация на председателския пост в парламента

Новоизбраният ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната " разгласи, че оглавява новия парламент за непрекъснато и за този пост няма да има ротация сред четирите политически или, които договарят за коалиция.

Правилникът за работа на 47-ото Народно заседание ще бъде подготвен още през идната седмица, посочи  Никола Минчев.

" Ще положа нужните старания, с цел да отговоря на условията на институцията. Ще разгадавам на заместник-председателите. Екипът е много сериозен, хора със много сериозен опит ", сподели той в коридорите на Народното събрание.

Влизам с почитание към институцията, знаейки, че това е голяма отговорност. Това сподели ръководителят на 47-ото Народно заседание Никола Минчев по време на брифинг в Народното събрание.

,,Искам да благодаря на всички сътрудници народни представители, които ми оказаха тази чест и голяма отговорност да бъда ръководител на 47-ото Народно заседание. Заедно с всички сътрудници и с мен като ръководител ще работим в 47-ото Народно заседание да се води една рационална, градивна полемика всъщност, без процедурни хватки, без да трансформираме Народното събрание в място за кавги, а в място за съществени дейности``, съобщи още той. 

Минчев отхвърли да работи все още в адвокатска адвокатска фирма. Напуснал я откогато е в " Продължаваме промяната ".

" Нямам контракти по тази линия. Влизам с почитание към институцията, знаейки, че това е голяма отговорност. Ще положа нужните старания, с цел да отговоря на условията, които самата институция слага. На кого ще разгадавам? Най-малкото на заместник-председателите. Бих споделил, че екипът е много сериозен, с хора с много сериозен опит ", добави още Никола Минчев. 

Той разяснява, че няма да има и ротационен принцип на ръководителите на Народното събрание, каквато информация се появи в общественото пространство.

Минчев не можа да си спомни по кое време е получил предложение да бъде препоръчан за поста на ръководител на Народно събрание, а предлагането пристигнало от ръководителя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" С защитата е огромна разликата, само че се надявам, че позицията няма да повлияе на персоналния ми живот. Ще направя всичко, че да не повлияе и да остана същия човек, който съм ", показа още той.

За заместник-председатели на Народно събрание бяха определени Мирослав Иванов от " Продължамаме смяната ", Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Мукаддес Налбант от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Ива Митева от " ИТН ", Атанас Атанасов от Демократична България и Цончо Ганев от " Възраждане ". Ганев беше препоръчан от парламентарната си група и за ръководител, само че не събра нужния брой гласове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР