Новоизбраният на частичните местни избори на 10 март 2024 г.

...
Новоизбраният на частичните местни избори на 10 март 2024 г.
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Лютиброд и новоизбран общински съветник в Общински съвет - Мездра положиха клетва

Новоизбраният на частичните локални избори на 10 март 2024 година кмет на кметство Лютиброд Елена Коцева (ПП " ГЕРБ " ) и новоизбраният общински консултант в Общински съвет (ОбС) - Мездра Данаил Димитров (МК " ЗНС " ), който беше разгласен за определен за общински консултант с Решение №229-МИ/ 14.03.2024 година на Общинската изборна комисия след предварителното преустановяване на пълномощията на общинския консултант Борислава Христова заради назначението й за заместник-кмет на община Мездра, поставиха клетва. Това стана на постоянното месечно съвещание на локалния парламент.
 
Данаил Димитров заменя Борислава Христова като член на Постоянните комисии " Финанси, бюджет, икономически действия и общинска благосъстоятелност ", " Устройство на територията, запазване на околната среда, инфраструктура и европейска интеграция " и " Здравеопазване и обществена политика ".
 
 Новоизбраният на частичните локални избори на 10 март 2024 година кмет на кметство Лютиброд Елена Коцева (ПП Новоизбраният на частичните локални избори на 10 март 2024 година кмет на кметство Лютиброд Елена Коцева (ПП " ГЕРБ " ) и новоизбраният общински консултант в Общински съвет (ОбС) - Мездра Данаил Димитров (МК " ЗНС " ), поставиха клетва Източник: Община Мездра
Приети бяха Средносрочна бюджетна прогноза за локалните действия на община Мездра за интервала 2025-2027 година, Прогноза на индикаторите за поети задължения и за отговорности за разноски за 2024 година и 2025 година, Прогнозен размер на финансовите разноски по Инвестиционната стратегия за общински обекти за интервала 2024-2026 година, Прогноза за общинския дълг (вкл. и желанията за вдишване на нов дълг) и на разноските за лихви по него за интервала 2025-2027 година и Справка за резултата от нарастването на минималната работна заплата за интервала 2025-2027 година по бюджета на Община Мездра.
 
Общински съвет упълномощи кмета Иван Аспарухов да подпише запис на заповед в размер на 1 753 892,63 лева за застраховане на 100% от декларирания размер на предплатено заплащане по Договор за даване на безплатна финансова помощ по подмярка 7.2. " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура " от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година за осъществяването на Проект " Рехабилитация на общински път VRC 1082 /III-103/ - Мездрa - Боденец - Крапец - /VRC1032/, сектор 1 от км 0+000 до км 2+408,12 ".
 
Местният парламент даде единодушие Община Мездра да кандидатства с планови оферти за финансиране от Фонд " Социална протекция " към Министерство на труда и обществената политика по Компонент 1 " Придобиване на дълготрайни активи, настоящо поддържане на материална база; създаване на нова, реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги " за закупуване на два автомобила за потребностите на Домашния обществен патронаж и на Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания.
 
 Заседание на Общ. съвет-Мездра Заседание на Общ. съвет-Мездра Източник: Община Мездра
Община Мездра получи картбланш да кандидатства, взаимно с Община Враца, с планово предложение " Рекултивация на клетка 1.1. и клетка 1.2. на Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Враца и Мездра " за даване на безплатна финансова помощ по процедура " Рекултивация на районни депа/ кафези на районни депа за битови боклуци " на Програма " Околна среда " 2021-2027 година
 
Приети бяха Годишен доклад за 2023 година за осъществяване на Програмата за запазване на околната среда на община Мездра и на Плана за деяние към нея за интервала 2021-2027 година и Отчет за активността на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните през предходната година. Общински съвет одобри препоръчаните от Община Мездра промени и утвърди обновена транспортна скица за реализиране на публичен транспорт на пасажери с рейсове.
 
Одобрени бяха осъществените през 2023 година от " ВиК " ООД - Враца вложения на обща стойност над 100 000 лева във ВиК-а инфраструктурата на територията на общината и предаване на ръководството им от " Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от " ВиК " ООД - Враца ", след което да бъдат предадени за стопанисване, поддържане и употреба от " ВиК " - Враца.
 
Отменени бяха експлицитни разпореждания от Правилника за устройството и активността на Общинско дружество " Чистота " и призната обновена организационно-управленска конструкция на това дружество.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР