Новоизбраният министър-председател на РС Македония Димитър Ковачевски пое официално управлението

...
Новоизбраният министър-председател на РС Македония Димитър Ковачевски пое официално управлението
Коментари Харесай

Ковачевски пое властта в Скопие

Новоизбраният министър-председател на районен съд Македония Димитър Ковачевски пое публично ръководството на страната от досегашния министър председател Зоран Заев. Церемонията се организира в постройката на държавното управление. Кабинетът бе определен на 16 януари вечерта с 62 гласа " за ", 46 " срещу " и без " въздържали се ", заяви БГНЕС. В новото държавно управление СДСМ и обединението ще имат 12 министри, ДСИ - 6, а " Алтернатива " - 3. Ще има един министър повече от до момента - министър без портфейл, който ще бъде от квотата на " Алтернатива ".

В обръщението си към депутатите новоизбраният министър председател съобщи, че фокусът на държавната стратегия е върху жителите, стопанската система, оправянето с последствията от пандемията и енергийната рецесия. Той уточни, че на страната не са нужни нови избори, анонсира увеличение на пенсиите, растеж на минималната и междинната работна заплата и промени в образованието. Относно разногласието с България Ковачевски съобщи, че диалозите ще продължат, ще станат по-интензивни и няма да застрашат македонската еднаквост.

" Това държавно управление има легитимност и ще работи до 2024 година, когато ще има избори, до тогава ще работим транспарантно и старателно, от първия ден ", съобщи новият министър председател. " Утре (днес - б.р.) ще обсъдим енергийната рецесия. Утре (днес - б.р.) ще приказвам с българския министър председател Кирил Петков въз основата на почитание към македонската еднаквост и уникалност. Веднага по-късно ще обсъдим пенсиите и стандарта на жителите. Имам явен проект за реализацията на програмата с реалистични периоди ", заяви Ковачевски. И добави: " Искрено се надявам, че опозицията ще бъде градивна и ще работи с нас постоянно, когато това е в полза на жителите. Призовавам за преустановяване на политическите и етническите разделения и дружно да разгледаме основните цели. Необходимо е да се работи повече от всеки път. "

В края на късото си слово Димитър Ковачевски сподели: " Вярвам, че ще подготвим страната си за новото време. Пожелавам на всички жители доста здраве, мир и успокоение в фамилиите им. Обещавам, че ще създадем всичко, с цел да оправдаем доверието на жителите. Идва ново време, идва по-добро време, да живеят жителите, да живее Северна Македония. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР