Новоизбраният кмет на село Баня - Николай Пандазиев е предсрочно

...
Новоизбраният кмет на село Баня - Николай Пандазиев е предсрочно
Коментари Харесай

Предсрочно е прекратен мандатът на кмета на село Баня

Новоизбраният кмет на село Баня - Николай Пандазиев е предварително е отхвърлен от длъжността си, се показва в съобщениена формалния уебсайт на Общинската изборна комисия в Несебър.

Според комисията, кметът на обитаемото място е вписан като шеф и притежател на еднолично сдружение с лимитирана отговорност. След като Николай Пандазиев е положил клетва като кмет на 9 ноември 2023 година, е трябвало да предприеме овакантяване на компанията.

Според негови сведения, още на 1 декември той е продал дружествените си дялове и бил освободен от поста си във компанията. Тъй като прехвърлянето на компанията не било заверено от нотариус, на 9 януари тази година е схванал, че изисканите от него дейности не са осъществени. По думите му, сдружението не е правило комерсиална активност през последните пет години, а името му попадало единствено официално.

Кметът на село Баня е бил задължен след избирането сида извърши три кумулативно планувани в закона условия: да предприеме нужните дейности за прекратяването на активността или за освобождението му от заеманата служба в сдружението, да уведоми документално за това ръководителя на Общинския съвет, както и Общинската изборна комисия. Незнанието на закона не съставлява извинителна причина, още повече за лица, заемащи обществени длъжности, показва Общинската изборна комисия.

Решението на комисиятаподлежи на оборване пред Административния съд в Бургас.

На изборите през октомври м.г. Николай Пандазиев завоюва 52,68% от гласовете на гласоподавателите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР