Новоизбраният изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха

...
Новоизбраният изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха
Коментари Харесай

Синдикати и работодатели се разбраха за по-добри условия във ВМЗ-Сопот

Новоизбраният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха новия групов трудов контракт за сдружението.

Това стана след вчерашното посещаване на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, при което беше реализирано съглашение за нарастване на заплатите с 200 лева и повишение ежемесечни ваучери за храна от 80 на 200 лв..

В новия Колективен трудов контракт са одобрени по-добри обществени условия за служащите и чиновниците. Платеният годишен отпуск се усилва на 26 дни. Договорени са по-добри условия за ексклузивен и нощен труд, както и отбрана при всеобщи уволнения. Ще има в допълнение заплащане за трудов стаж и професионален опит, както и механизъм за компенсиране при годишна инфлация над 5%.

Изпълнителният шеф Иван Иванов показа и другите двама в новото управление - Мариян Йовчев и Камен Шаралиев.

Приемам едно ново предизвикателство и се надявам с ваша помощ всичко да бъде ок. Със синдикатите, с двата синдикална съюза, които са показани във ВМЗ ще работим дружно, защото имаме общи цели. А тези общи цели са заводът да работи добре и хората да се усещат добре. Важно е освен постройките, само че и най-важният капитал са хората, нещо в което аз твърдо имам вяра, сподели Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР