Новоизбраният 46-и президент на САЩ Джо Байдън е добър приятел

...
Новоизбраният 46-и президент на САЩ Джо Байдън е добър приятел
Коментари Харесай

Новият президент на САЩ бил приятел с Плевнелиев, разказвали си вицове

 Новоизбраният 46-и президент на Съединени американски щати Джо Байдън е добър другар на президента на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев, като двамата са се срещали два пъти, написа " “. За тези няколко часа, които са прекарали дружно, сe зародили освен човешки връзки на благосклонност и почитание, само че и действителни изгоди за родината ни. Джо Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама, с който президентът Плевнелиев е имал 11 срещи. Първата му с Байдън е повече от 2 часа. Мястото е голяма зала на нюйоркския хотел " Уолдорф-Астория “, датата - 30 април 2013 година

В постройката на Парк Авеню 300, която от 1993 година е публична емблема на града, Байдън и Плевнелиев са поканени за основни представители на галавечерята за 100-годишнината на Лигата срещу поругаването ADL - най-мощната международна организация, която се бори против езика на омразата, за цивилен права и религиозни свободи, против антисемитизма и сегрегацията. На галавечерята участва елитът на Щатите, и освен. Там са повече от 1000 водачи - на еврейската общественост в Съединени американски щати, конгресмени, цивилен деятели, борещи се за правата на хората по целия свят, религиозни водачи от целия свят.

Като основни представители Байдън и Плевнелиев са на маса номер 1. Двамата приказват под наслов " Представете си свят без ненавист “, като двете речи се допълват. След като се изрича Плевнелиев, Джо Байдън му споделя: " Г-н президент, аз научих доста за България от Вашата тирада и желая да Ви кажа, че в случай че и другите народи по време на Втората международна война бяха имали куража за българите да се опълчват на машината за изтребване на Хитлер, светът щеше да е друг. “

Плевнелиев приказва за хуманизма и куража на българите в борбата против депортацията на българските евреи. Разказва, че на 100 метра от къщата на дядо му в Гоце Делчев, където е израснал, има и православна църква, и джамия, и синагога. А също - че в радиус от 200 метра от кабинета у в президентството също ги има и трите - извънредно хубав православен храм, синагога, джамия, както и католически храм. Пред елита на Съединени американски щати президентът Плевнелиев акцентира, че се гордее безпределно, че неговата татковина е образец за приемливост на всички останали страни в района. Същата година у нас се празнува 70-годишнината от спасяването на българските евреи.

В своята тирада бъдещият собственик на Белия дом акцентира какъв брой се вълнува, че на 50-годишнината на организацията, която се бори за съвестта на Америка и на света, която застава зад всеки човек и неговите права, историческата тирада е била поверена на президента Джон Кенеди. Двамата основни представители на 100-годишнината на организацията си харесват доста. И ориста ги среща още веднъж на 7 февруари 2015 година, по време на международната конференция по сигурността в Мюнхен, най-важния формат в света по тематиката сигурност и защита.

На другарската среща сред двамата по-късно денем, която продължава 40 минути, Джо Байдън посреща Росен Плевнелиев, като му споделя анекдот. Бъдещият собственик на Белия дом приветства българската делегация в компанията на своята, целува и прегръща Плевнелиев, усмихва му се като на първи другар и стартира с думите:

" Г-н президент, мой добър приятелю, желая да ти опиша един анекдот. “ А вицът на Джо Байдън е следният: Един човек си седи у дома, къщата му е до реката. Реката стартира да приижда. Идва полицията, с цел да го изтегля. Човекът се запъва: " Не, не, не, аз пребивавам тук цялостен живот, аз съм наясно, оставам си тук. " Покачва се равнището на реката още и още. Идва пожарната да го изведе. Човекът продължава да упорства: " Не, не, не, оставам си тук! "

Водата към този момент залива къщата. Човекът бяга на покрива. Идва хеликоптер, хвърлят му въже. Но той отново отхвърля! След което, разумно, се удавя. Като отишъл на небето при Христос и му споделил:

" Аз цялостен живот имам вяра в теб, цялостен живот се заклевам в теб и когато трябваше да ми окажеш помощ, ти не ми оказа помощ. “ На което Бог дал отговор: " Първо ти пратих полицията. После пожарната. Накрая и военните ти пратих с хеликоптер на покрива. Какво повече можех да направя за теб?!? “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР