Новогодишният концерт Сцена под звездите, който традиционно се провежда на

...
Новогодишният концерт Сцена под звездите, който традиционно се провежда на
Коментари Харесай

Пак оставаме без Новогодишен концерт на площад Княз Александър Първи Батенберг в столицата

Новогодишният концерт " Сцена под звездите ", който обичайно се организира на 31 декември на площад " Княз Александър Първи Батенберг " в столицата, няма да се състои за втора поредна година, съобщи Bulgaria ON AIR. През 2020 година той бе отсрочен за първи път от 21 години.

Зам.-кметът на София по просвета Мирослав Боршош предлага в отчет до Столичния общински съвет (СОС) средствата, избрани за концерта - 140 000 лева, да бъдат пренасочени към слагане на коледна декорация в града.

Предвид тежката епидемиологична обстановка в София и страната плануваният концерт няма да се състои, се показва в отчета, оповестява " Монитор ".

" Въпреки че празненствата тази година минават под знака на пандемията от ковид, всички ние усещаме насладата от Коледа и се приготвяме за празничните дни. В тази връзка предлагам част от средствата, планувани за концерта (140 000 лева.), да се изразходват за коледна декорация, като за задачата се слагат коледни светлинни съоръжения на знакови места в столицата ", показва Мирослав Боршош в претекстовете към отчета.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР