Ново захлаждане от север, което ще се почувства главно в

...
Ново захлаждане от север, което ще се почувства главно в
Коментари Харесай

Задава се ново захлаждане

Ново захлаждане от север, което ще се почувства основно в Централна и Източна България във вторник през нощта и в сряда .

Циклонална активност на североизток от България и център на високо налягане над Централна Европа са причина за по-хладни въздушни маси към Балканите от север.

Още през нощта на вторник против сряда в елементи от централните и източни региони на страната ще се развиват гръмотевични стихии , тук-там са вероятни интензивни превалявания , даже градушки , което е в действие до края на деня.

По-хладното време ще се почувства и по Черноморието , където в идващите 48 часа също ще превали и прегърми .
 / iStock/Getty Images-->
В четвъртък и петък , лятото бързо ще се завърне . Температурите ще се покачат до 32 - 33 градуса в низините, а преваляванията са малко евентуални. 

В събота стартира утежняване на времето , което ще продължи и в началото на идната седмица . Това се дължи на центрове на ниско налягане над Средиземноморието, които ще обиден южните елементи на Балканите и България. 

В събота , неделя и понеделник , евентуално и във вторник на запад, ще се развиват гръмотевични стихии , по-активни в следобедните часове и над планинските региони. Температурите остават без особена смяна, оптималните ще са до 29 и 32 градуса .

От средата на идната седмица времето ще се стабилизира , температурите ще се покачват и началото на месец август ще посрещнем с типично лятно време и високи дневни температури .
 iStock/Getty Images
Високи дневни температури чакат в идващите 72 часа огромни региони от Западна Европа - Франция , Белгия , Холандия , Германия , Южна Англия , по-късно и скандинавските страни .

Втора мощна гореща вълна за това лято, месец след първата в края на юни, ще удари тези европейски страни, като в четвъртък, в регионите на Париж и Брюксел могат да бъдат измерени и рекордно високи температури - към 40 градуса .
 iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР