Ново ужилване с цената на тока. От 1 юли електричеството

...
Ново ужилване с цената на тока. От 1 юли електричеството
Коментари Харесай

УЖИЛВАНЕ! Токът скача с 3,5%

Ново ужилване с цената на тока. От 1 юли електричеството скача с 3,5%. Увеличението е в границите на инфлацията, разгласи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов. И се опита да разгласи повишаването на нищожно: " Ако желаеме да удовлетворим всички условия на трите ЕРП-та (ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про), цената на тока би следвало да скочи с 50 – 60%, а КЕВР това няма да го допусне ".

Днес КЕВР разисква новата цена на тока за бита от 1 юли. На съвещанието участва и омбудсманът Мая Манолова, която съобщи, че е недоволна от решението, съвещанието да се организира без наличието на жители.

Предложението на регулатора е цената на тока за бита да се усили с 3.48%. Според постъпилите претенции на трите електроразпределителни компании, токът за клиентите на ЧЕЗ ще нарастне с 3,46%, за ЕВН – 3,59%, Енерго Про – 3,38%.

Преди дни стана ясно, че КЕВР предлага също приблизително нарастване с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна. Най-голямо нарастване на цените се чака в Разград - 17,53%, Габрово - 12,53%, в София нарастването ще бъде 4,3%. Намаление на цената се възнамерява само за сливенската топлофикация. Окончателно решение ще се вземе в края на юни още веднъж след публично разискване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР