Ново проучване в Европейския съюз, проведено от Евростат, отразява, че

...
Ново проучване в Европейския съюз, проведено от Евростат, отразява, че
Коментари Харесай

Българите: най-нещастни в Европа

Ново изследване в Европейския съюз, извършено от " Евростат ", отразява, че българите изпитват минимум задоволство от живота спрямо останалите народи в Европейски Съюз. Според този отчет, австрийците, поляците и румънците се радват на най-голямо благополучие. Оценката на удовлетворението от живота се мери по канара от 0 до 10, където 0 съставлява безусловно незадоволство, а 10 - най-високо вероятното благополучие. Също по този начин, изследва се и оптимизмът за бъдещето.

България е единствената от 27-те страни в Европейски Съюз, в която жителите дават обща оценка по-малко от 6 за своето общо задоволство от живота. Германците, живеещи в стопански мощната страна на Съюза, също са недоволни от своя живот. През 2021 година те дадоха оценка от 7,1, като сега правят оценка живота си на 6,5.

Изследване на института " Рейнголд " демонстрира, че в Германия 20% от популацията се усещат претрупани и тревожни, а други 9% са обзети от незаинтересованост. Страната също се сблъсква с икономическа застоялост, безпокойствие заради войната в Украйна и напредък на имиграцията.

Австрия пък заема високо място в класацията на най-щастливите народи, с непрекъсната висока оценка от 8 за благополучие. Румъния и Полша, макар че обичайно се смятат за по-бедни, демонстрират, че парите не са единственият фактор за благополучие. В тези страни възрастта, образованието и фамилните връзки играят забележителна роля за удовлетворението. Изследването още разкрива, че най-щастливи са семействата с деца, до момента в който най-нещастни са тези, които живеят сами - наклонност, която се разграничава от тази в други елементи на света.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР