Ново проучване установява, че колкото по-дълго една двойка съжителства, толкова

...
Ново проучване установява, че колкото по-дълго една двойка съжителства, толкова
Коментари Харесай

Двойките, които дълго отлагат олтара, по-често се разделят

Ново изследване открива, че колкото по-дълго една двойка съжителства, толкоз по-малка е вероятността да подписа брак. Съвместният живот за дълъг интервал от време понижава вероятността двойката да остане дружно, както и възможностите да подписа брак.

Резултатите демонстрират, че през втората или третата година от взаимния си живот в множеството случаи двойките или подписват брак или се разделят. Тези, които са живели дружно в продължение на 7 или повече години, са по-склонни да се разделят, в сравнение с да се оженят.

Професор Стив Маккей от Университета в Линкълн и Хари Бесон от " Marriage Foundation " доближават до извода, че двойки, които живеят дружно по-малко от година, възможностите да останат дружно през идващите 10 години са 75 %, в случай че сключат брак и единствено 23 %, в случай че не сключат. За двойки, които са живели дружно в продължение на осем-девет години, възможностите им да останат дружно през идващите 10 години, в случай че са сключили брак, са до 95 % и 42 %, в случай че не са женени.

Какво се случва със съжителстващите двойки в идващото десетилетие съгласно годините, в които са живели дружно. Синя линия - подписват брак; алена линия - разделят се;

Какви са възможностите да останат дружно в идващото десетилетие съгласно годините, в които са съжителствали - синя линия - подписват брак; жълта линия -не подписват брак;

Английската организация “Marriage Foundation” проучва данните от проучване на 25 000 възрастни британци, които сред 1980 и 1990 година са живели взаимно и резултатите от тяхното общуване до 2000-та година.

Проучването демонстрира, че без значение какъв брой дълго двойките са били във връзка, 4 от 10 съжителстващи без брак са се разделили през 10-годишния интервал, откакто са заживели дружно. Данните сочат, че колкото по-дълго двойката е живяла дружно, толкоз повече вероятността да се ожени в бъдеще намалявала. 5 от 10 двойки, които са живели дружно до една година, са решили да се оженят, спрямо 3 от 10 двойки, които са живели дружно от 10 години.

Повечето от тези двойки, които са се оженили, са били дружно 10 години по-късно. Една дребна част от двойките, които не са сключили брак, са останали дружно 10 години по-късно.

Изследването демонстрира, че колкото и привлекателно да е на пръв взор съжителството без брак възможностите за продължително посвещение са три пъти по-малки, а след 3-та година от съжителството те още повече понижават.

С цел да помогне на двойките в пътя им към създаване на сполучлив брак за десета година, от 7 до 14 февруари, у нас ще се организира Седмицата на брака. Тя е част от интернационалната Седмица на брака, която се организира в над 25 страни по света по същото време. Разнообразни събития, изненади, конкурс и провокации чакат актуалните и бъдещи двойки от 7 до 14 февруари у нас. Повече информация за самодейността може да се откри на: www.brak.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР