Ново проучване установи, че жените, които се чувстват самотни, са

...
Ново проучване установи, че жените, които се чувстват самотни, са
Коментари Харесай

Свързаха самотата с желанието за вредна храна

Ново изследване откри, че дамите, които се усещат самотни, са по-склонни да имат по-голям вкус.

Проучването на Университета на Калифорния, Лос Анджелис (UCLA), изследва 93 дами и им задава въпроси по отношение на възприятието на самотност и по какъв начин се оправят с него. След това им бяха показани разнообразни фотоси, някои с храна, която варира сред сладка и пикантна.

ЯМР сканиранията, записани по време на изследването, откриха, че областите на мозъка, свързани с глада за храна, се задействат, когато се демонстрират тези фотоси. Гладът се задейства особено, когато се демонстрират фотоси на сладки храни. Проучването оповестява, че частите, свързани със самоконтрола, също понижават в интензивността.

Проучването се концентрира единствено върху дамите. Ефектът от самотата върху мъжете следва да бъде оценен.

Проучването откри, че същата група дами, които се усещат самотни и имат по-голямо предпочитание за сладки храни, също към този момент имат нездравословно хранително държание. Жените, които са имали по-високо възприятие за обществена изолираност, са имали по-голям късмет за по-ниско качество на диетата, по-голямо предпочитание, неконтролирано хранене и нараснали равнища на проблеми с психологичното здраве като тревога и меланхолия.

„ Изследване по какъв начин мозъкът обработва самотата и по какъв начин това е обвързвано със затлъстяването и здравните резултати не е правено “, сподели Арпана Гупта, откривател и съдиректор на Центъра за микробиома Гудман-Лускин на UCLA и старши създател на проучването, в декларация.

Гупта инициира това изследване, тъй като беше любопитна по какъв начин модерните времена, изключително след пандемията от COVID-19, въздействат на психологичното здраве, възприятието за самотност и хранителното държание, написа Newsweek.

„ Тези открития са забавни, тъй като дават доказателства за това, което интуитивно знаем “, сподели Гупта. „ Когато хората са сами или самотни, това въздейства повече от това по какъв начин се чувстват; те не рапортуват задоволително какво ядат, желанието си да ядат и желанието си изключително за нездравословни храни. “

Въз основа на тези открития откривателите допускат, че холистичните интервенции сред мозъка и тялото могат да оказват помощ на тези, които страдат от неприятна диета и неконтролирано хранене.

„ Ако имате повече вкус, вие ядете повече и може да имате повече тревога или меланхолия, което може да ви накара да ядете повече “, споделя Жанг, откривател и водещ създател в изказване.

Той свързва мозъчния път, обвързван с тези усеща, с „ циничен кръг сред нездравословно хранене и отрицателни психологични признаци “.

„ Вместо да грабнете тази мощно пристрастяваща, сладка, висококалорична храна, която жадувате, може би да се опитате да изберете здравословни храни против тези неприятни храни “, сподели Гупта.

Превод:GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР