Ново проучване, цитирано от Дейли мейл, показва, че 84 процента

...
Ново проучване, цитирано от Дейли мейл, показва, че 84 процента
Коментари Харесай

Цели 84 процента от вегетарианците прояждат месо

Ново изследване, представено от Дейли мейл, демонстрира, че 84 % от вегетарианците още веднъж прояждат месо, като 53 % от тях се връщат към локалното меню след 1 година на вегетарианство.

Повече от половината вегетарианци се изкушават от локалните деликатеси година, откакто са се хранили с техни заместители, а една трета от вегетарианците се връщат към потреблението на месо единствено след 3 месеца.

Бившите вегетарианци споделят, че им е липсвала поддръжката на приятелите, с цел да запазят хранителния си режим. Хората, които похапват месо към тях, ги изкушавали прекомерно мощно. Освен това не им е харесвало отношението на месоядните, които ги определяли като странни.

Австралийски учени преди време се възпротивиха на вегетарианския метод на хранене, защото съгласно техни изследвания хората, които не ядат месо, са с 18% по-склонни към развиване на меланхолия.

Рискът от под паника офанзиви и възприятието за трудно безпокойствие е по-вероятно с 28% при вегетарианците. Подобно американско изследване преди месец излезе със мнението, че прекосяването към вегетарианската диета усилва риска от поява на диабет.

 Месо

Изследване на американската организация в отбрана на правата на животните Humane Research Council демонстрира, че 88% от участниците постоянно употребяват месо и риба.

Мащабното изследване е извършено измежду 11 000 американци, от които единствено 2% съблюдават вегетариански режим. 10% от доброволците са декларирали, че в предишното са спазвали вегетарианска диета, само че по-късно още веднъж са се върнали към месото.

Изследването е разкрило, че междинната възраст, от която се минава към вегетарианството, е 34 години. 58% от участниците в допитването са споделили, че са минали към растителния режим на хранене, с цел да бъдат по-здрави.

65% от някогашните вегетарианци споделят, че бързо са минали от зеленчуци към месо – в границите на няколко дни. Повечето от тях споделят, че пилешкото е първото месо, което им се дояжда.

Въпреки че цели 84% от вегетарианците още веднъж прояждат месо, 37% от тях споделят, че още веднъж биха станали вегетарианци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР