Ново проучване предоставя доказателства, че еволюцията на съвременните птици е

...
Ново проучване предоставя доказателства, че еволюцията на съвременните птици е
Коментари Харесай

Ново проучване на китайски и американски учени показва, че еволюцията на съвременните птици е започнала преди изчезването на динозаврите

Ново изследване дава доказателства, че еволюцията на актуалните птици е почнала доста по-рано, в сравнение с се смяташе до момента, преди изгубването на динозаврите.

Публикувано по-рано този месец в списание Proceedings of the National Academy of Sciences, проучването на учени от Китай и Съединените щати, проучва геномите на 124 типа модерни птици и обрисува еволюционно дърво на надразреда Neoaves, което включва 95% от всички днешни птици.

Учените са открили, че главното потекло на птиците може да бъде разграничено на две групи, като едната група съставлява наземни типове, а другата – водолюбиви, и са пресметнали, че това делене се е случило през интервала късна креда (преди почти 87 милиона години), доста преди всеобщото измиране на типове в самия му край преди 66 милиона години, довело и да изгубването на динозаврите.

Новото проучване слага под въпрос необятно публикуваното разбиране, че изгубването на динозаврите е последвано от бърза еволюция на типовете птици. Предишни изследвания демонстрират, че злополуката е довела до унищожаване на конкуренцията на птиците за запаси, като по този метод е улеснила бързото им диверсифициране в 11 000 типа, които виждаме през днешния ден.

Масовото измиране на типове „ наподобява е имало лимитирано влияние върху еволюцията на птиците “, споделя професор У Шаоюен от Нормалния университет на Дзянсу и един от участниците в проучването.

Учените също по този начин са открили, че световното стопляне, случило се преди 55 милиона години, е отговорно за еволюцията на актуалните типове морски птици, като пингвини и чайки.

Новите открития дават по-всеобхватна и прецизна позиция върху еволюцията на птиците, счита един от съавторите му Джоу Джунхъ от Института по палеонтология и палеоантропология на гръбначните животни към Китайската академия на науките. „ Развитието на актуалните птици, за разлика от по-рано приетия модел на бързи еволюционни промени, е еволюционен и непрестанен развой, движен от естествения асортимент. Те са склонни да се привеждат в сходство с диверсификацията на растения, бозайници, риби и инсекти “, означи той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10225Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед12791Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед16843Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед34419Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед42274Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374288Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252089Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230436Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113620Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95355Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР