Ново проучване показва, че приемът на витамин D може да

...
Ново проучване показва, че приемът на витамин D може да
Коментари Харесай

Допълнете лечението на астма с прием на витамин D


Ново изследване демонстрира, че приемът на витамин D може да се окаже извънредно ефикасно допълнение при лекуване на астма .

Проследяването на дълготрайния резултат от банкет на витамин D при астматици сочи, че тежестта на астматичните пристъпи се редуцира на половина. Нещо повече, постоянното набиране на задоволителни дози от този мастноразтворим витамин може да отстрани потребността от банкет на стероидни медикаменти за лекуване на астма.

Данните са получени след огромно изследване на екип от университета Queen Mary в Лондон и са оповестени преди броени дни в раздела за респираторни болести на авторитетния вестник The Lancet .

Въпреки че е позната на медицината от дълго време и макар че визира голям брой хора, астмата към момента се категоризира като нелечимо заболяване. Разработени са обаче някои способи за сполучливо управление честотата и тежестта на астматичните пристъпи във всяка възраст.

За страдание, в множеството случаи лекуването на астма изисква назначение на медикаменти, чиито странични резултати попречват безвредния им и постоянен банкет. Затова търсенето на новаторски и щадящи способи за лекуване на астма продължава. Резултатите от проучванеот на лондонския теоретичен екип демонстрира, че сме покрай откриването на подобен. При това, разчитайки на безвредни и изцяло естествени артикули, какъвто е витамин D.

Астмата протича като хронично възпалително респираторно заболяване, проявяващо се в разнообразни форми. Най-често възпалителните процеси в бронхите са предизвикани от свръхчувствителност на имунната система към артикули, които тя неправилно възприема като алергени – прахови частици, полени, плесени и други Това е причина астмата да се преглежда като положение, асоциирано с автоимунните болести и алергиите.

Свързани публикации.. Астма заплашва децата, които не ядат прясна храна 0 Как да пътуваме безвредно, в случай че детето страда от бронхиална астма? 1 Храни, богати на витамин D 0

Именно ролята на имунната система в деянията на астма разрешават витамин D да оказва положително въздействие върху тях. Витамин D работи като мощен имуномодулатор . Той подкрепя активността на имунната система и координацията сред обособените? съставни елементи. Едно от основните му дейности е обвързвано с контролиране свръхчувствителността на имунната система.

В допълнение към позитивните резултати на витамин D върху честотата на пристъпите, учените потвърждават и още една причинност. При следене положението на близо 1000 души, потърсили незабавна помощ по време на астматичен припадък, е открит недостиг на витамин D в организма. Той се преглежда като значим фактор за отключване на деянията на астма.

Предстоят спомагателни изследвания за допълнение данните за ролята на витамин D при лекуване на астма. И досегашната информация обаче е задоволително обнадеждаваща, че създаването на изцяло безвредно естествено средство за дефинитивно лекуване на астма е единствено въпрос на време.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР