Ново проучване показва, че консумирането на шоколад на закуска може

...
Ново проучване показва, че консумирането на шоколад на закуска може
Коментари Харесай

Учените заповядват - започвайте деня си с шоколад

Ново изследване демонстрира, че консумирането на шоколад на закуска може да докара до понижаване на тежестта.

Според изследването, оповестено в списание, шоколадът в действителност може да подтиква изгарянето на мазнини, защото понижава равнищата на глюкоза в кръвта .

 шоколад iStock

Изследователи от „ Бригам и женската болница Фокнър “ в Бостън, Съединени американски щати, в границите на изследване дават по 100 грама млечен шоколад на 19 дами в постменопауза в продължение на две седмици - един час след пробуждане и един час преди лягане. След това дамите не консумирали шоколад в продължение на две седмици.

Проучването открива, че приемът на шоколад заран не води до увеличение на тежестта . Изследователите настояват, че шоколадът работи като средство за угнетяване на апетита заради съществуването на флавоноиди, които се съдържат естествено в какаото и водят до увеличение на окисляването на мазнините.

 шоколад iStock

Жените в изследването, които ядат шоколад заран, имат по-малко предпочитание за други сладки произведения , в сравнение с тези, които не употребяват шоколад.
 Любимият шоколад на всяка зодия  Любимият шоколад на всяка зодия  Любимият шоколад на всяка зодия  Любимият шоколад на всяка зодия
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР