Ново проучване оспорва съвременните вярвания за винопроизводството в Древен Рим.

...
Ново проучване оспорва съвременните вярвания за винопроизводството в Древен Рим.
Коментари Харесай

Древното римско вино е било „пикантно“ заради специален глинен съд

Ново изследване оспорва актуалните вярвания за винопроизводството в Древен Рим. Задълбочава се в това по какъв начин потреблението на профилирани глинени съдове е повлиявало на усета, аромата и външния тип на виното.

Изследователите откриват, че античните римски виновност евентуално са били създадени, с цел да реализиран „ лют “ усет и са имали нотки на изгорял самун, ябълки, печени орехи и къри, научи Knewz.com.

Екипът проучва по какъв начин глинените съдове са съдействали за качеството на крайния артикул спрямо потреблението на съвременни грузински съдове за винопроизводство, „ с цел да развият дебата за природата на античните виновност “. Проучването е оповестено в списание Antiquity.

Контейнери, наречени „ долия “, множествената форма на „ долиум “, са правени от специфична глинена примес със закръглено тяло, плоска основа и необятно гърло, което откривателите разказват като „ характерен инструмент в римското винопроизводство “.

Долия са били употребявани за ферментация, предпазване и отлежаване на виновност и „ всекидневно са били заравяни в земята до гърлото им “, съгласно изследването.

Размерът, формата и материалът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР