Ново проучване на германския център по диабета в Дюселдорф показа,

...
Ново проучване на германския център по диабета в Дюселдорф показа,
Коментари Харесай

Дори и един бургер ще изтормози тялото ви! Вижте защо

Ново изследване на немския център по диабета в Дюселдорф сподели, че даже и един чийзбургер или пакет с чипс може да провокира съществени промени в метаболизма на човек и да докара до чернодробно заболяване и даже диабет.

Лошата вест за тези, които обичат мазните храни, е, че прекаляването с тях понижава чувствителността на организма към инсулина. Това незабавно покачва равнищата на мазнини в тялото и води с изключение на до гореспоменатите и до редица проблеми със сърцето.

Докато телата на тези, които се поддържат във форма, са в положение да се възстановят след порция пържено пиле или пица да вземем за пример, при тези, които са занемарили тренировките, нанесените вреди не се възвръщат по този начин бързо и могат да се трансфорат в непрекъснато събитие или по-скоро в признак на съществено заболяване.

За да потвърдят теорията си, немските учени от центъра в Дюселдорф поканили 34 здрави мъже на възраст от 20 до 40 години, с цел да вземат участие в до известна степен много апетитен опит. Доброволците били разграничени на две групи. Първите трябвало да изпият в деня на опита ванилов шейк, изработен с палмово масло, а вторите пили чиста вода.

Напитката с палмово масло имала огромно количество наситени мазнини, равняващо се на мазнините в една цяла пица с пеперони или чийзбургер с всички екстри. Тестовете незабавно посочили нарастване на натрупването на мазнини и понижена сензитивност към инсулина на доброволците. Както знаем, хормонът контролира кръвната захар в организма.

При пиещите ванилов шейк били регистрирани още нараснали равнища на триглицериди – тип мазнини, свързани с заболяванията на сърцето и затлъстяване на черния дроб, което има съдбовни последствия. Данните посочили, въпреки това, че няма изменение в индикаторите на доброволците, които пиели единствено вода в процеса на проучването.

Дори и един-единствен богат на мазнини артикул може да бъде задоволителен, с цел да се провокира преходна инсулинова устойчивост и да се повреди чернодробният метаболизъм, се споделя в отчета на учените.

Смятаме, че здравите човеци и тези, които поставят грижи за тялото си, могат да компенсират съответно несъразмерния банкет на наситени мастни киселини. Въпреки това честото излагане на такива хранителни субстанции в последна сметка ще докара до хронична инсулинова устойчивост и стеатоза (неалкохолен мастен черен дроб), се показва още в проучването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР