Ново предупреждение от Гражданска защита в Гърция. Заради екстремното време

...
Ново предупреждение от Гражданска защита в Гърция. Заради екстремното време
Коментари Харесай

Наводнения в Гърция, отсечки от ключови пътни артерии са затворени

Ново предизвестие от Гражданска отбрана в Гърция. Заради рисковото време в някои елементи на страната, управляващите затвориха прави от основни пътни артерии. Очакванията на синоптиците са неприятното време да се задържи до края на седмицата.

Днес мощни дъждове наводниха градовете Патра и Месолонги. Затворена е автомагистралата в правата Патра - Атина, употребява се обходен маршрут, осведомят от полицията. Улиците в град Патра и в региона са наводнени. Спряно е придвижването на коли. Пожарникари изпомпват вода от приземните етажи на къщи и магазини. Водата отнесе и коли.

Очакванията на синоптиците за по-късните часове през днешния ден са за рисково време на остров Корфу, както и в част от континентална Гърция. От на следващия ден заран дъждове ще обзет Пелопонес и островите в Йонийско море, съгласно прогнозите.

От събота на обяд стартират мощни превалявания в регионите до границата с България. След това циклонът се движи към островите в Егейско море. На доста места се чакат и градушки. Властите предизвестяват фермерите да вземат ограничения и да стоят надалеч от водни басейни.

Има възможност за прекъсване краткотрайно на фериботите към островите, поради морски стихии. Пътниците да се свържат с транспортните компании час преди пътешестване.

Пътна полиция приканва водачите към деликатно шофиране и да се заобикаля пътешестване в региони, наранени от циклона. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР