Ново поколоение лекарство за мигрена показва рекордна поносимост сред пациентите

...
Ново поколоение лекарство за мигрена показва рекордна поносимост сред пациентите
Коментари Харесай

Лекарство за мигрена спира главоболието в най-ранна фаза


Ново поколоение лекарство за мигрена демонстрира рекордна търпимост измежду пациентите и понижава тежестта и честотата на мигренозните пристъпи с най-малко 50%. Като най-важна изгода от него и като най-сериозно преимущество пред до момента разработваните медикаменти учените показват мощния му предпазен резултат .

Проучванията за успеваемостта на новаторския артикул дават нова вяра за хората, които не се повлияват добре от досегашните лечебни подходи.

Ефектът на новото лекарство за мигрена е проследен измежду 1000 души в Англия. Преди изследването е открито, че мигренозните пристъпи при тях обгръщат приблизително 8 дни на месец. В продължение на 6 месеца те са лекувани с новото лекарство, прилагано във тип на инжекция един път месечно. След края на изследването е открито, че продължителността на мигренозните им пристъпи е понижена с съвсем 50% - до 4-5 дни на месец.

Иновативното лекарство против мигрена е създадено на база на моноклонални антитела , които в организма имитират действието на характерни имунни съставни елементи и се свързват с избрани протеини. Това са протеини, отделяни в организма по време на мигренозен припадък и асоциирани със мощното мигренозно главоболие .

Учените към момента не са изяснили механизма на деяние на тези протеини, само че е потвърдено, че блокирането на секрецията им профилактира главоболието и то въобще не се появява. Така въпреки мигренозен припадък да настъпи, той няма да е съпроводен от най-тежкия си и омаломощаващ признак .

Свързани публикации.. Как да повлияем мигренозния припадък? 0 3 био масла против мощно главоболие и мигрена 0 Мигрена - когато медикаментите не оказват помощ 0

На този стадий не е доказано дали новоразработваното лекарство за мигрена ще работи на всички пациенти. Много положителна е обаче новината, че то демонстрира извънредно добър резултат при хора, които не откликват на до момента прилаганите лечебни подходи.

Специфична специфичност на новото лекарство е и това, че то ще разреши метод към мигрената, който до момента не е прилаган. Повечето лекарства до момента се прилагаха за лекуване на към този момент показала се мигрена и за понижаване на симптоматиката й. Новият артикул ще работи за предварителна защита на главоболието в зародиш.

Хубавото е, че в множеството случаи появяването на мигренозното главоболие е предшествано от други разпознаваеми признаци като така наречен аура , стомашно неразположение или зрителни нарушавания. Още при поява на тези недоволства ще може да се ползва новото лекарство, което ще ограничи мигренозния припадък единствено до тези, доста по-леки от главоболието признаци.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР