Ново обвинение срещу американския сенатор Боб Менендес обвини демократа, че

...
Ново обвинение срещу американския сенатор Боб Менендес обвини демократа, че
Коментари Харесай

Американският сенатор Боб Менендес е обвинен, че е действал като нерегистриран агент за Египет

Ново обвиняване против американския сенатор Боб Менендес упрекна демократа, че служи като нерегистриран сътрудник на Египет, засилвайки правната заплаха, която той към този момент лица.

69-годишният Менендес и брачната половинка му Надин бяха упрекнати по-рано по федерални обвинявания, свързани с изказвания, че са приемали подкупи в подмяна на потребление на формалното състояние на сенатора в интерес на египетското държавно управление.

Продължавайте да четете

лист от 3 продукта Злато, оръжие, Египет – ще смъкна ли обвинителен акт американски сенатор? Ключов законодател на Съединени американски щати приканва за прекъсване на милиони долари помощ за Египет Американският сенатор Боб Менендес е упрекнат в рушвет завършек на списъка

Но заместващо обвиняване, импортирано във федерален съд в Манхатън в четвъртък, покачва още повече залозите: прибавя обвиняване, че Менендес е взел участие в скрит план да работи като „ сътрудник на непознат принципал “.

Менендес служи като сенатор от щата Ню Джърси от 2006 година насам. До повдигането на обвиняване предишния месец той също по този начин ръководи сенатската комисия по външни връзки, което му дава доста въздействие върху външната политика на Съединени американски щати. < /p>

Оттогава той се отдръпна като ръководител, макар че продължава да се опълчва на апелите да подаде оставка от определената от него позиция.


Но обвиняванията в корупция преследват сенатора от години, излизайки още веднъж на напред във времето с разпечатаното обвиняване за рушвет на 22 септември.

Федералните прокурори на Съединени американски щати споделиха, че сред 2018 година и 2022 година Менендес и брачната половинка му са приели „ подкупи на стойност стотици хиляди долари “ от трима предприемачи от Ню Джърси, също упрекнати в обвинителния акт.

Сред хипотетичните подкупи бяха златни кюлчета, първокласен Mercedes-Benz кабриолет, заплащания по ипотека на дома и пликове, цялостни с пари, скрити измежду облеклата в дрешниците на Менендес и в сейф.

И Менендес, и брачната половинка му се пледираха за почтени по първичното обвиняване. Сенаторът също се опита да показа дейностите си като елементарна работа на външните работи на Съединени американски щати, а не като незаконен акт.

„ Твърдо имам вяра, че когато всички обстоятелства бъдат показани, освен ще бъда оправдан, само че и ще продължа да бъда старши сенатор от Ню Джърси “, сподели Менендес на конференция през септември.

Той също по този начин твърди, че неговият опит във външната политика по отношение на Египет опонира на обвиняванията против него.

„ През моите 30 години в Камарата на представителите и Сената постоянно съм работил, с цел да държа виновни тези страни, в това число Египет, за нарушавания на правата на индивида, репресии против жителите, гражданското общество и други ”, сподели той.


Но прокурорите нарисуваха друг портрет на Менендес като човек, който е сключил „ корупционно съглашение “, с цел да помогне на египетските ползи.

Те споделят, че той се е съгласил да „ утвърди или отстрани задържанията на задгранично военно финансиране и продажби на военно съоръжение на Египет “ в подмяна на подкупи.

Менендес също е упрекнат в откриване на сензитивна, непублична информация за личния състав на американското посолство в Кайро на своите съобвиняеми, които по-късно са предали известието на чиновник на египетското държавно управление.

Тези съобвиняеми включват родения в Египет предприемач Wael Hana; Хосе Урибе, строителен бизнесмен в Ню Джърси; и Фред Дайбс, който работи в региона на застраховането и транспорта на камиони.

В допълнение, в обвинителния акт се твърди, че Менендес е употребявал служебното си състояние, с цел да се намеси в наказателното гонене, което другояче би сложило в неравностойно състояние неговите съобвиняеми.

Първоначално той беше упрекнат през септември в скрит план за осъществяване на рушвет, скрит план за осъществяване на машинация с почтени услуги и скрит план за осъществяване на изнудване. Последните две обвинявания носят оптималната присъда от 20 години затвор.

Но септемврийското обвиняване не е първото стълкновение на Менендес с обвинявания в корупция.

През 2015 година той беше изправен пред 11-седмичен развой по разнообразни обвинявания, че е употребявал държавната си работа, с цел да предложи услуги на донор от Флорида в подмяна на подкупи. Менендес обаче в никакъв случай не беше наказан: процесът приключи в задънена улица.

Все отново последните обвинявания възобновиха апелите Менендес да напусне поста си в Сената. Неговият сътрудник сенатор от Ню Джърси, Кори Букър, се причисли към тези апели през септември.

„ Оттеглянето не е самопризнание за виновност, а удостоверение, че заемането на обществена служба постоянно изисква големи жертви на огромна персонална цена “, написа Букър в изказване. „ Вярвам, че отдръпването е най-хубавото за тези, на които сенатор Менендес е служил през целия си живот. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР