Ново обвинение е повдигнато на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа

...
Ново обвинение е повдигнато на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа
Коментари Харесай

Повдигнато е ново обвинение серщу Георги Семерджиев

Ново обвиняване е повдигнато на Георги Семерджиев, който провокира злополука на столичните булеварди „ Черни връх” и „ Арсеналски”, разследване на която две млади дами бяха убити на място.

Предстои в границите на днешния ден Софийски градски съд да прегледа настояването за взимане на мярката за неотклонение по отношение на Семерджиев.

В кръвта на Семерджиев са открити наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин, при предходен случай от 10 юни, заяви пред медиите през днешния ден прокурор Христо Кръстев.

Семерджиев е притеглен към наказателна отговорност по три обвинявания – за пътнотранспортно произшествие, което съставлява изключително тежък случай по отношение на това, че е настъпила гибелта на две млади дами и че са осъществени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За това закононарушение се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години. Второто закононарушение, за което обвиненият е притеглен към наказателна отговорност, е ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции – в кръвта на обвинения е открит амфетамин и метаамфетамин, за което се планува затвор от 1 до 3 години. третото закононарушение е потребление на формален неистинен документ – за това закононарушение се планува до 8 години отнемане от независимост.

Днес сътрудниците ще обосноват за какво е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, сподели прокурор Кръстев по отношение на идната мярка и съвещание на Софийски градски съд.

Той заяви, че е назначена инспекция, защото по делото има данни, че полицейски чиновници са нарушавали служебните си отговорности. Проверката ще откри дали полицейски чиновници са помагали на обвинения преди осъществяване на закононарушението като са го прикривали при ръководство на МПС без шофьорска брошура, както и дали са му помогнали да се укрие след настъпване на злополуката в София.

Прокурор Иво Илиев сподели, че към момента не са подготвени резултатите от кръвните проби за опиати.

Ние считаме, че има опиати, съгласно държанието му, само че това не би не би повлияло на квалификацията на закононарушението, посочи прокурорът.

На въпрос на медия по отношение на полицейската служителка Симона Радев, той сподели, че тя е очевидец по досъдебното произвеждане. Дала е показания, сподели Илиев, само че отхвърли да даде детайлности.

Не сме проверявали дали колата е крадена, само че има данни да има проблем с нея, стана ясно още от думите на двамата прокурори. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР