Ново недоволство на жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния

...
Ново недоволство на жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния
Коментари Харесай

Протестиращите в Цалапица искат оставката на главния секретар на МВР

Ново неодобрение на жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър. Те упорстват за бързо залавяне на обвинения за закононарушението, за който се счита, че е избягал зад граница, а също и за оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщи Нова тв.

Снощи по време на митинга, който се измести на входа на Пловдив, напрежението ескалира. „ Разбрахме, че пътят е отбит. Никой нямаше да чуе нашите молби за поддръжка и правдивост ”, съобщи майката на убития Атанаска Бакалова.

„ Има огромен чадър над случая ”, уточни още тя и акцентира, че упорстват за оставката на Петър Тодоров. „ Четири дни, откакто близнаците направиха признания и откакто е намерено тялото на сина ми, те да бъдат хванати. Това не е обикновено ", уточни още Бакалова.

В неделя вечер последва 4-часова обсада на основния път Пловдив-Пазарджик. Жителите на Цалапица носеха алегорично чадъри, тъй като по думите им има чадър от прокуратурата и полицията над забърканите в тази ситуация.

Малко след 17 ч. протестиращите, с жива верига, стопираха придвижването на кръговото кръстовище за Стамболийски. Заканиха се да останат там до 21 ч. и да не пропущат колите. В региона има засилено полицейско наличие, а поради блокадата на пътя и от двете страни са се образувала колони от чакащи коли.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР