Ново изследване твърди твърди, че само с Zoom аудио, изкуственият

...
Ново изследване твърди твърди, че само с Zoom аудио, изкуственият
Коментари Харесай

Експерти: Изкуственият интелект знае какво пишете само по звука на клавиатурата

Ново проучване твърди твърди, че единствено с Zoom аудио, изкуственият разсъдък може да декодира звуци от натискане на клавиши със стряскащи 93 % акуратност. На процедура логаритъмът знае какво пишете единствено по шума от клавиатурата.

Това е злокобно изобретение и последствията за киберсигурността биха били големи. Екипът от английски учени акцентира навсякъде разпространяване на лични устройства, оборудвани с микрофон. Това на собствен ред може да породи нова вълна от ориентирани към аудиото хакерски атаки. С помощта на логаритъм хакерите могат да придобият вашата ключова дума и поверителни данни единствено с подслушване.

Притесненията на откривателите не са непотребни. Микрофоните в действителност са на всички места - смарт телефони, тв приемници, умни джаджи с гласов надзор, гласови асистенти, компютри и какво ли още не.

На доктрина е задоволително хакването на вашия интелигентен тв приемник с отдалечено с микрофон, с цел да се подслушва какво пишете по клавиатурата на намиращия се в съседство компютър.

Изследователите са натиснали 36 клавиша на Macbook Pro общо 25 пъти всеки, записвайки натисканията на клавиши на два разнообразни носителя: близкия микрофон на iPhone и Zoom audio. И в двата слуачя точността на отгатване е над 90 %.

Изкуственият разсъдък към момента е доста неприятен в разбирането, по кое време натиснете бутона за превключване, тъй че включването на основни букви в паролите ви може да помогне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР