Ново изследване на китайски учени подсказва, че е възможно лекарства

...
Ново изследване на китайски учени подсказва, че е възможно лекарства
Коментари Харесай

Ще стигнем ли в бъдеще до шокиращ избор за лечение – коронавирус или рак?

Ново проучване на китайски учени подсказва, че е допустимо медикаменти за надзор на високо кръвно налягане (хипертония) да оказват помощ в случаи с заболели от ковид (COVID-19). Тази вест разгласява една от най-авторитетните осведомителни организации в света Reuters.
Изследването е оповестено в European Heart Journal. То е направено по метода " ин виво " т.е. не е лабораторно доказано, а е на база клинични наблюдения. Основното умозаключение е, че може да има занижен риск от гибел при заболели от COVID-19, които употребяват медикаменти за лекуване на хипертония от следните класове – и . Вторият клас медикаменти, т.е. ARB, са известни и под друго име – !
В поредност от пет материала, Actualno.com обърна внимание на тематиката какъв брой безвредни са сартаните . Причината – тръгналият си скандално от Кожна клиника на Министерство на вътрешните работи кожен лекар професор Георги Чернев, който до 4 май, 2020 година беше неин началник, твърди, че още преди 2 години е подал сигнал до Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) с данни от клинични наблюдения (т.е. такива, на каквито се базира китайското проучване за резултата на ARB върху COVID-19), че пациенти развиват меланома след банкет на сартани. Професорът се оплака, че е бил заплашван поради опитите си да хвърли светлина върху откритията си и че ръководещите в България съзнателно не приказват по тематиката.
Освен това, той цитира оповестена публикация в списание Oncogene, на екип от непознати учени т.е. не българи, които лабораторно удостоверяват неговите и на негови асистенти клинични наблюдения – че при избрани условия сартаните могат да са канцерогенни. Статията в оригинал можете да видите ТУК! Съгласно казаното от проф. Чернев пред Actualno.com, сартаните имат канцерогенен резултат съгласно наличността на избрани рецептори в клетките на даден човек - съответно става въпрос за напредък на меланома! Т.е. -!
И до през днешния ден, 05.06.2020 година, Actualno.com още не е получил публични отговори от здравно министерство, Министерския съвет и Министерство на вътрешните работи (защото Министерство на вътрешните работи болница е в ресора на вътрешното министерство) по тематиката със сартаните и изказванията на професор Чернев. На 26.05.2020 година по обяд Actualno.com изпрати въпроси по електронен път още до пресцентъра на здравно министерство - съответно дали здравният министър Кирил Ананиев е наясно с подадените от проф. Чернев данни пред Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) и какви са заключенията на ИАЛ, както и молба за коментар по отношение на изказванията за интервенция на господин Ананиев по тематиката със сартаните като медикаменти с канцерогенен резултат при избрани условия, само че до публикуването на изявлението с проф. Чернев към момента не разполагаме с отговор. Също на 26.05.2020 година по обяд Actualno.com изпрати въпроси по електронен път и до Правителствена пресслужба - дали министър председателят Бойко Борисов е наясно с тематиката със сартаните, има ли показан пред него отчет със изводи от ИАЛ, по какъв начин ще отговори на изказванието, че е оказвал напън да не се шуми по тематиката, както и дали ще има някакви дейности оттук-нататък на самия министър председател като най-съществен представител на изпълнителната власт в България. На 27.05.2020 година по обяд изпратихме въпроси и до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи за обстановката в Министерство на вътрешните работи болница, откакто шефът ѝ професор Ненчо Смилов отхвърли изрично да приказва пред Actualno.com с претекст, че всичко, което касае Министерство на вътрешните работи, минава през пресцентъра на ведомството.
В проучването за ACE инхибитори и ARB (АРБ) на китайските учени категорично се акцентира, че първичната им догадка не е била за удобен резултат. Китайските учени споделят и друго – медикаменти за хипертония би трябвало да се вземат единствено по наставление на доктор и прибавят, че от следени съвсем 2900 пациенти с COVID-19 за интервала февруари – март 2020 година в болница Huo Shen в Ухан за тези, които са били с хипертония и са я направлявали с медикаменти, рискът от гибел се е оказал по-малък, в сравнение с за тези, които са били хипертоници и не са направлявали заболяването си с медикаменти.
На база китайското изследване, испанският доктор Луис Риулопе написа за European Heart Journal, че може да бъде проучено дали някое от съответните медикаменти за хипертония не оказва непосредствено удобно въздействие на пациенти с COVID-19 т.е. и без да страдаш от хипертония.
Още на 30 март, 2020 година Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласява публично известие (качено на уеб страницата на ИАЛ) приемащите ACE инхибитори и ARB (АРБ) т.е. ангиотензин рецепторни блокери да не ги стопират поради боязън, че ще им повлияят зле, в случай че се разболеят от COVID-19.
Още: " Вентилаторите са по-опасни от климатиците, счита вирусолог "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР